На пътя може да се случи всичко. Много фактори влияят върху обстановката и колкото опитни да сме, то винаги може да стане нещо непредвидено. В такива ситуации е хубаво да знаем как се реагира, така че нашата безопасност и тази на останали участници в движението да е максимално висока.

Не винаги повредите по автомобилите ни след нещо случило се на пътя можем да ги отстраним сами и затова са компаниите за пътна помощ. Ние като шофьори можем да се възползваме от техните услуги по всяко време на денонощието. По този начин тези компании ни гарантират сигурност, която друг не може да ни даде на пътя.

Спуках гума и нямам с какво да я сменя. Какво да правя?

Пукането на гума е може би най-честата повреда, която се случва на шофьорите по цял свят. Нашите пътища не са от най-качествените и това е една от предпоставките за много спукани гуми. В такава ситуация трябва да се реагира на момента и според обстановката.

Ако скоростта, с която шофирате е висока в момента на пукането на гума е изключително опасно и овладяването на колата е доста трудно. Затова шофирайте с едно наум и съобразена скорост, защото всичко може да се случи.

Когато спукате гума на път и нямате с какво да я смените, то вие може да потърсите услугите на пътна помощ София. Това, което се изисква от вас е да кажете къде точно се намирате, каква е спуканата гума и единствено да изчакате на място. Смяната няма да отнеме много време и вие ще може да продължите своя път.

Има ли кой да помогне, ако горивото ми свърши?

Доставката на гориво при нужда също е услуга, която се предлага от страна на пътна помощ. Случва се да не прецените правилно горивото до мястото където сте тръгнали и то да свърши.

Също така може да се случи някаква повреда, която да доведе до загуба на гориво и това да осуети пътуването ви. В такива случаи трябва само да се обадите и да кажете от какво гориво имате нужда, какво количество и къде да бъде доставено. Плащането става на место, а доставката става за възможно най-бързо време.

Поправка на колата на място

Стават и повреди по автомобила, които в най-добрия случай могат да бъдат поправени на място. В такива моменти вие може да позвъните на телефон на пътна помощ, да обясните какво точно се е случило с автомобила ви и да разберете има ли как да ви бъде помогнато. Ако това е възможно ще трябва да изчакате мобилен екип на компанията, който да свърши своята работа.

Към поправките на място при някакъв проблем можем да добавим и услугите за подаване на ток и извършване на компютърна автодиагностика. Подаването на стартов ток през по-студените месеци е често срещано, защото става бързо и винаги помага за запалването на колата. Компютърната автодиагностика от своя страна помага за научаване състоянието на автомобила и грешките, които са се появили по модулите му.

Репатриране на аварирал автомобил

Репатрирането като услуга може да се използва в много ситуации на пътя. Най-често помощта от репатрак се търси при настъпило ПТП, когато колата не може да продължи движението си или пък при повреди, които също пречат да продължите пътя си.

репатриране на кола

Репатрака е специален автомобил, пригоден да изтегля закъсали автомобили и да може да ги прекарва до определено място. Може да бъдете репатрирани до вашият дом, до сервиз на пътна помощ или пък до сервиз, който вие пожелаете. Цените за репатриране напълно отговарят на удобството и качеството, което ще получите от страна на пътна помощ!