Докато зимните и пролетните месеци преминават покрай нас, всички започваме да работим малко по-усилено, за да изглеждаме и да се чувстваме по-добре лятото. Полаганите усилия да тренираме повече, да се храним по-добре, често водят до желанието ни за гладка кожа, а чрез лазерната епилация Vivian Derma, резултатът, да получим онази мека сияйна кожа, която всички обичаме през лятото, става възможен. Колкото и да обичаме тази естетика, тя може да бъде трудна за поддържане. Нека да видим обаче какви са ползите и кои са рисковете при лазерните процедури. Четете по-долу.

Полза: лазерната епилация се настройва индивидуално

Тъй като всеки човек е уникален, с различни нужди и очаквания, при процедурата за лазерна епилация, може да се използват различни лазери за различния цвят на кожата. Има уреди, които съчетават по два лазера и спрямо клиента се настройва на най-подходящите настройки. Например, хората с бяла и бледокафява кожа е препоръчително да се подложат на лазерна епилация с Александритен лазер, а хората с по-тъмнокафява се третират с дългоимпулсен Nd:YAG. Само така може да се получат максимални резултати и за двата типа кожа. Съществуват лазери, като Duevo MT и Thunder, които обединяват точно тези два типа – Александритен и Nd:YAG.

Недостатък: Вашата кожа може да бъде малко по-чувствителна след третиране

След процедура за лазерна епилация, кожата на клиента може да се усеща малко по-чувствителна първоначално, с известно зачервяване и настръхване. Това обикновено се облекчава със студен въздух и трябва да премине след няколко дни. Повечето хора са съгласни, че лазерната епилация е относително безболезнена алтернатива на методи като горещата кола маска, електролизата и епилацията с епилатор. Освен това ефектът от нея не може да се сравни с ефектите от другите процедури.

В изключително редки случаи може да настъпят белези, загуба на пигментация на кожата или тромбоза на малките вени. Въпреки че това може да изглежда донякъде обезсърчително, шансът да изпитате тези странични ефекти е много малко вероятен и значително нисък, когато процедурата се ръководи от опитен специалист.

Полза: Лазерната епилация води до трайни резултати

Въпреки че циклите на растеж на косъма на всеки човек са еднакви, те може да имат различна продължителност. Това се случва, заради различният цвят на кожата и на косъма. Лазерната епилация показва значителни резултати още в рамките на първия набор от сесии. След първоначалните процедури, се достига и до дългосрочните резултати.

лазерна епилация на подберица

Недостатък: Лазерната епилация изисква ангажираност в началните етапи

Ако искате да извлечете максимума от лечението си, е необходима известна степен на ангажираност, за да получите най-добрите резултати. Когато третирате дадена област с лазерна епилация, е от ключово значение да третирате космите по нея да са в най-ранна фаза на цикъла на растеж (известен като анагенен стадий). За да насърчите постоянните резултати трябва да премахнете с бръснач косъма и да му дадете няколко часа, да започне да расте.

Ако клиентите са последователни и се подлагат на процедурата на всеки 4-6 седмици в началото, те могат да очакват значително намаляване на космите още след първите 2 процедури.

Полза: Лазерната епилация е бърза процедура

Лазерната епилация е идеална за таргетиране на големи области със силно окосмяване, като същевременно в това е и бърза и ефективна процедура. Сесиите за лазерна епилация могат да отнемат от 5 минути до един час в зависимост от това коя част от тялото се третира. След процедурата няма никакви остатъчни косъмчета или пък кола масла или крем, които да трябва да се отмиват и клиентите могат да се върнат веднага към ежедневните си дейности.

Предоставено от
Vivian Derma – Център за лазерна епилация и козметични процедури

Адрес: ул. „Хенрих Хершкович“, 4000 Център, Пловдив

Телефон: 0999 900 096