Матраците, които използваме в своя дом не са вечни. Свикнали сме с тях, удобни са, но не трябва да забравяме факта, че оптималния им живот е до 10 години. И това е в най-добрите случаи. След това просто трябва да се разделим с тях и си изберем нов от един от всичките магазин за матраци, в който се предлагат.

На пазара се предлагат много различни варианти за различни размери, видове и марки матраци на топ цени, особено ако сте открили своята борса или онлайн магазин. Дори да сте решили да купувате легло, спалня или други продукти за сън като матраци онлайн можете да се сдобиете с чудесен модел на Магнифлекс или пък Нани на чудесна цена. Онлайн има налични дори матраци Парадайс за всеки вкус и за всеки джоб.

Според проучване в бранша, проведено през 2020 година, конкуренцията на магазините и сайтовете за матраци онлайн си казва тежката дума и сваля цената на тези продукти драстично. Опитайте да направите търсене за matraci paradise или nani matraci и ще се убедите сами.

Приложение на старите матраци

Вместо да изхвърляте старите си матраци може да ги използвате повторно в собствения си заден двор. Ако имате деца, непотребните вече продукти за сън може да бъдат идеалният творчески заместител на скъпите батути. Помните ли, когато вие, като деца можехте да играете с часове и да скачате до преумора на батута в двора. Всяка непотребна за вас вещ може да се превърне в крепост или каквото въображението на детето ви реши. Същото важи и за изтърбушените от ползване стари матраци, които сте решили да изхвърлите. Те могат да вдъхнат въображение на вашето дете. Много е важно да бъдат щателно почистени. Дори и да си мислите, че сте държали матраците си в тип-топ състояние, помнете, че тялото отделя пот и мъртва епителна тъкан.

Акарите, също не са за подценяване. Те са невидими за невъоръжено око, но могат да предизвикат доста заболявания и алергии. Рециклирането на старите продукти за сън е чудесен начин да направите опит да помогнете на околната среда. Интересно приложение на захабения матрак е да ги приложите в процеса на направа на компост. И дървената рамка и пълнежа на матрака може да се използват в процеса на компостиране.

Летвите на дървената рамка може да се използват за направа на кофата за компостиране, а пълнежът от пяна или памук може да се използва като прикриване на съоръжението за защита от метеорологичните прогнози. Можете дори да използвате пълнежа на матраците си като пейзаж от плат, а пружините като решетки за увивни растения.