Как се изчисляват плочки за баня

Плочките трябва да бъдат добре изчислени преди да започне поставянето им в банята. В противен случай, възможно е да стигнете до неприятни ситуации, особено ако са били по поръчка или в магазинът, от който сте ги закупили вече са изчерпани. Ако смятате, че няма да се справите само, добре е да се обърнете към човек, който разбира. Банята е сред помещенията в дома, чиито основен ремонт се извършва на минимум 10 години, затова трябва всяка крачка свързана с него да бъде добре обмислена. Добре подбраните материали са първата стъпка към добър краен резултат.

Начини на измерване

Това, което всъщност трябва да направите е да измерите цялата площ, която ще бъде покрита с плочки. За целта има няколко начина:

  • Начертайте всяка стена на един лист. Измерете нейната ширина и височина. Умножете ги, след което съберете резултатите за всяка стена;
  • Измерете височината на стените – от точка до точка, която ще бъде покрита с плочки. Направете същото с ширината и дължината. Умножете дължината по височината, след което полученото число по две. Повторете същото с височина по дължина. Последно, умножете широчината по дължината. Накрая съберете трите резултата, за да получите квадратурата на цялата баня.

Ако сметките ви се струват сложни, ние в магазинът също ще ви помогнем. Ние работим с различни програми, които ще ви помогнат да изчислите точно колко са необходими за вашата баня.

Какви инструменти ще са ви необходими

Нищо особено няма да ви бъде необходимо. Сдобийте се с рулетка, лист и химикал. За самите изчисления, използвайте калкулатор. Записвайте всяка измерена стойност, за да не я забравите, след което преминете към основните изчисления. Съветваме ви да носите листът с чертежите и пресмятанията с вас в магазина. Така консултантите ще могат да ви посъветват, изказвайки компетентното си мнение. Най-малкото, което трябва да направите е да премерите ширина, височина и дължина. Не забравяйте да извадите от тях местата, където плочки не са необходими. Такива са врати, прозорци и други.

Трябва ли да вземем повече плочки за баня, отколкото ни трябват

Задължително! А най-доброто място, от което може да се сдобиете с тях е магазинът на Gaudi DS, който предлага на своите клиенти голямо разнообразие от продукти на различни цени. Необходимо е закупуването на няколко плочки за баня в повече поради редица причини. Най-важната е, че е по-добре да останат, отколкото да не стигнат, защото понякога намирането на същите се оказва трудна задача. Възможно е да се повреди някоя още по време на ремонта или дълго след това. Ако имате резервни, то със сигурност повредата не би била проблем, а подмяната бърза и лесна.