Ако сте опитен каякар, но търсите ново приключение, трябва да знаете, че в България има страхотни места за това. Можете да опитате каяк по различни реки, бързи и бавни. Може да го пробвате и на морето. Ще  намерите центрове за водни спортове в градове като Приморско и Созопол. Някои от най-добрите места за каякинг в България включват Слънчев бряг, плаж Болота и плаж Камен на брега на Черно море.

Река Струма

За незабравимо изживяване с каяк в бяла вода в България се отправете към река Струма. Тази прочута река започва от Витоша и се влива в Стремонския залив на Егейско море. Тази река е известна и със своите рафтинг приключения. Тя също е чудесно място за туризъм, с изобилие от диви животни. Можете да се насладите на още по-спокойно приключение с каяк по река Камчия.

Парк на река Камчия

Ако се интересувате да видите непокътнатата гора в района, помислете за обиколка с каяк по река Камчия. В парка има няколко възможности за каяк, включително обиколки с екскурзовод или частни. Има два начина да се срещнете с вашия екскурзовод: можете или да се срещнете с него на сборен пункт в комплекс Камчия, или можете да наемете каяк и да гребете сами до началната точка.

Язовир Искър

Малко са местата в Европа, които могат да се мерят с вълнението от каякинг на язовир Искър. Най-големият язовир в България се намира на река Искър и осигурява две трети от водоснабдяването на града. Този резервоар също произвежда водноелектрическа енергия. Каякът в България е чудесен начин да видите язовира в действие и да изследвате разнообразния му пейзаж.

Язовир „Голям Беглик“ в Родопите

Един от най-красивите български язовири се намира на около 19 км от Доспат и Батак и заедно с едноименния природен резерват ще ви разкрият спиращи дъха гледки. Можете да се отправите на страхотно каяк изживяване по язовира, за да се насладите спокойно на прекрасните родопски гледки.

Язовир Кърджали

Язовир Кърджали е уникален по своята форма и изпълнение на целия Балкански полуостров. Приключението с каяк по язовира ще ви открие прекрасна гледка, включително и към древния град Перперикон.

Резерват Ропотамо край Приморско

Ако обмисляте ваканция в България, защо не разгледате приказния резерват Ропотамо край Приморско? Зоните около реката са пълни с диви животни, включително диви свине и орли. Ако имате късмет, може дори да успеете да ги видите. По време на вашето пътуване с каяк ще видите и много красива природа.

Къмпинг Дебели даб

Ако искате да карате каяк и да къмпингувате в България, помислете за Дебели Дъб. Мястото се намира в с. Стара Кресна, общ. Кресна, обл. Благоевград и предлага не само стаи за почивка, но и различни приключения, включително и каякинг.

Доверете се на професионалисти!

Ако сте начинаещ каякар, вероятно ще искате да го практикувате с опитен инструктор. Един от най-предпочитаните български клубове е Адвенчър Нет, които имат повече от 20 години опити в различни активности.