Лазерната епилация добива все по-голяма популярност и все повече лазерни студиа отварят врати. Много дами вече са преминали през процедурата и са изключително доволни, тъй като методът предлага до 90% премахване на нежеланото окосмяване. Вероятно и вие обмисляте да се подложите на такава процедура, но все още се колебаете. В тази статия ще ви обясним какво да очаквате от лазерната епилация, за да сте спокойни.

Избягване на методи за обезкосмяване преди лазерно лечение

Вашият специалист по обезкосмяване може да ви препоръча да спрете да използвате определени продукти за грижа за кожата, които съдържат съставки, които могат да раздразнят кожата ви. Те включват алфа-хидрокси киселини, бензоил пероксид и салицилова киселина. Спрете да използвате тези продукти поне четири седмици преди лечението. Уверете се, че сте почистили зоната преди третиране. Избягвайте да използвате дезодорант, който може да предизвика дразнене на кожата. Не забравяйте да поддържате кожата си чиста и суха преди третиране.

Няколко вида методи за обезкосмяване могат да нарушат фоликула и да го направят по-малко чувствителен към лазерно лечение. За да се постигне максимална ефективност на лазерната епилация, е важно да се избягва скубането, епилатора и кола маската. Не на последно място, не се излагайте на слънце поне 4 седмици преди процедурата.

Странични ефекти от лазерната епилация

Един от най-често задаваните въпроси е за страничните ефекти от процедурата. В повечето случаи, такива няма, но понякога може да се появят различни състояния. Много е важно да уточним, че тъй като кожата все пак се третира, тя може да се зачерви или леко да се подуе. По същия начин, както след като сте използвали кола маска. Но, такива странични ефекти не са дълготрайни и изчезват до няколко часа след процедурата.

Цена на лазерна епилация

Цената на лазерната епилация варира значително в зависимост от областта на тялото, която искате да се третира. Също така, зависи от избраното студио и техниката, с която то разполага. Но, в много случаи естетическите центрове предлагат пакетни или промоционални цени, особено около различни празници.

Избор на естетичен център

Ако потърсите студио за лазерна епилация, ще видите колко много опции имате. Преди да се запишете в първото срещнато, трябва да обмислите няколко неща.

На първо място, проучете техниката, с която работят и дали е достатъчно ефективна. Освен това, се уверете, че хигиената е на ниво и работата на специалистите е професионална. Може да помолите да видите дипломите и сертификатите на козметиците, за да сте сигурни в чии ръце попадате.

Най-сигурният начин да проучите даден център за лазерна епилация, е да прочетете мнения на потребители в интернет. Например, в българското онлайн пространство ще срещнете десетки похвали за лазерен център Satori, който ще откриете в град София.

Източник: Лазерна епилация София