Багажникът автобокс е безценен аксесоар за всеки собственик на превозно средство, който иска да увеличи максимално неговия товарен капацитет при дълги пътувания. Независимо дали пътувате често, практикувате някаква активност на открито или просто имате нужда от допълнително място за съхранение, изборът на правилния багажник е от решаващо значение.

Критерии при избора на автобокс

Не е възможно да вземете информирано решение относно вида и модела на авто багажника, ако не вземете предвид няколко ключови момента при избора на такова съоръжение. Само така можете да бъдете сигурни, че автобоксът отговаря на вашите специфични нужди и условията, при които ще го използвате.

Критериите за правилен избор на Autobox включват:

Капацитет на натоварване

Първият и най-важен критерий, който трябва да имате предвид при избора на багажник за покрива на автомобила, е неговият капацитет на натоварване. Автобоксът трябва да може да носи стабилно предвидения от вас товар – от спортно оборудване като каяци или велосипеди до екипировка за къмпинг и други обемни и тежки предмети.

От съществено значение е да проверите препоръките на производителя на вашето превозно средство за максималното натоварване, което покривът може да издържи, и да изберете багажник, който отговаря на тези ограничения. Превишаването на ограниченията за тегло може не само да повреди колата ви, но и да представлява опасност за безопасността на пътя.

Вид на товара

Помислете за вида на товара, който планирате да транспортирате на покрива на своя автомобил. Различните модели автобоксове са проектирани да побират специфични видове товари, като ски, сноуборд, велосипеди или общ багаж. Някои покривни багажници са универсални и могат да превозват различни товари, докато други са специално предназначени за специализирано оборудване.

Изберете автобокс, който отговаря на вашите нужди и е проектиран за безопасно превозване на конкретния тип товар, като гарантира, че вашето оборудване или лични вещи са защитени от повреди по време на транспортиране.

Съвместимост с покрива на автомобила

Багажниците за покрив на кола не са универсални. От жизненоважно значение е да сте сигурни, че автобоксът, който ще изберете, е съвместим с типа на покрива на вашия автомобил и с предвидения начин на укрепване. Не е препоръчително да се правят непрофесионални модификации на укрепващата покривна система или багажникът да се инсталира в противоречие с указанията на производителя.

Обичайните типове покриви включват голи покриви (без съществуващи релси или напречни греди), повдигнати странични релси, равни странични релси и фиксирани точки. Някои автобоксове са проектирани да бъдат универсално съвместими, докато други са специфични за конкретни марки автомобили. Проверете указанията на производителя, за да определите дали багажникът пасва на типа покрив на вашия автомобил.

Начин на монтиране и демонтиране

Едно чудесно място за онлайн покупка на автобокс с изгодна цена е Skok Bg. Ако изберете този електронен магазин за покупка на багажника, уверете се, че моделът, който ще изберете е лесен за монтиране и демонтиране. Някои авто багажници са проектирани за лесно любителско инсталиране, докато други изискват професионална помощ.

Опциите за бърз монтаж без инструменти са препоръчителни, ако планирате да използвате багажника на покрива периодично. Освен това е хубаво да потърсите модел, оборудван със защитни функции като надеждни заключващи механизми за да предотвратите потенциална кражба на скъпия ви товар.