Има няколко основни стратегии за изкарване на пари от спортни залози като в тази статия ще обобщим коя е най – добрата от тях.

Стойностни залози (Value bets)

Смятаме, че това е най – добрата, най – печеливша, най – издръжлива и дори най – лесната стратегия за изкарване на пари. Betinum е сайт, който изцяло се занимава с това да дава стойностни прогнози от професионални залагащи.

А какво е това? Value bet представлява вероятността за даден резултат да се случи да е по – голяма отколкото коефициентите предполагат. Това значи, че в един момент букитата ви предлагат определен коефициент, който е висок, а реалният такъв е по – нисък. Следователно ще имате предимство(edge) в дългосрочен план ако правите подобни залози.

Например, ако играят Севиля и Хетафе и коеф. за Севиля да победи е 1.80, но вие знаете вътрешна информация, която е изцяло в полза на Севиля, а не смятате, че тази информация е взета предвид от букитата и сте убедени, че коефициентът тук трябва да е най – много 1.45, то вие виждате потенциална грешка от 0.35 стотни, която се нарича предимство (edge). Как да разберете дали наистина има стойност? Вижте същия залог какъв му е коефициентът непосредствено преди старта на мача. Ако е 1.45, или 1.50, вие хванали сериозна стойност. Няма значение дали Севиля ще победят, или не. Ако хващате такава стойност често, ще печелите с течение на времето.

Освен това, тази стратегия е и най – прозрачната и най – проследимата. Има много различни типстъри, които дават value bets, и вие лесно можете да се убедите в това като проучите. Отделно има и техническа стойност, която се намира автоматично чрез програми. Т.е. разликите между коефициента в азиатските букита, където са най – точните коефициенти, и тези на някои европейски. 

Това е и най – инвестиционно ориентираната стратегия и като цяло плюсовете спрямо минусите са много, докато при другите стратегии не е точно така. 

Други видове стратегии

Това са другите два най – използвани метода като, разбира се, има още, но не са толкова популярни или са трудно постижими от повечето хора. 

Арбитражни залози

Понякога наричани „сигурни залози“, арбитражните такива са практиката за реализиране на печалба чрез покриване на всички възможни резултати от събитие чрез внимателно изчислени суми на игра, направени в два или повече букмейкъра.

Играчът може да играе на коефициенти за всички резултати в различни букмейкърски къщи и ще си тръгне с печалба, независимо от резултата, защото арбитражът не е хазарт, а чиста математика.

Тъй като възвръщаемостта е минимална, 98% от играещите връщат по-малко от 1,2%, тази стратегия изисква или залагане на големи суми, или много по-малки суми, които се събират бързо, за да си заслужава.

Най-често срещаната форма на арб. залагания включва залагане за изход на една борса и залагане срещу нея на друга, което е форма на хеджиране.

Възможностите за арбитраж на залаганията се появяват през цялото време, но изчезват бързо, така че повечето хора използват някаква специална услуга за наблюдение, за да открият възможности.

Лошото е, че букмейкърите, макар и да е легално, не харесват арбитражните залози и ако забележат, че някой го практикува, го отстраняват.

За съжаление, вече е много по – трудно да се правят подобен тип залози, защото букмейкърите имат доста инструменти да хващат “прегрешилите” и като цяло по – малко хора се занимават с този метод.

Match Betting (Стратегия с бонуси)

Това е техника на залагане, използвана от отделните лица, за да печелят от бонусите и кредитите, предлагани от букмейкърите. Обикновено се счита за безрисков, тъй като се основава на прилагането на математическо уравнение, а не на случайност. Съчетаните залози са метод за превръщане на бонусите (и най – вече първоначалните бонуси, които не са малки), предлагани от онлайн букмейкърите, в реални пари. Покривайки всички потенциални резултати от спортно събитие като направите множество залози, вие правите Matched Betting. Така можете да печелите всеки път, защото вече няма значение кой отбор е спечелил спортното събитие.

приятели проверяват резултата на мач

Например, играете победа за домакина на 1.90 в букмейкъра с бонуса, а в друг букмейкър покривате на 2.10 със на двоен шанс Х2 като тук, разбира се, трябва да намерите подходящ букмейкър (най – добре азиатски/остър) с достатъчно висок лимит на залога, подходящият мач и да сте сигурни, че като цяло условията на превъртане на бонуса в европейския/мек букмейкър си заслужават. 

В България, в условията на повечето от десетината букмейкъра, които имаме, е доста трудно да се превърти бонус чрез Matched Betting, което прави тази стратегия не особено атрактивна за нас, но в Англия, например, не е така, защото там има почти 200 различни букмейкъра и хората, които се занимават с Matched Betting са изключително много.