Винаги сте искали да направите някои размествания у дома. Много ви се иска да сте максимално в крак с модата. Както знаем има мода във всичко. Има в облеклото, в прическите, в грима. При автомобилите, при обзавеждането, при коледната украса и при какво ли още не. Вие също сте съвременен и модерен човек и не желаете да се лишите от нещо модерно. Така е и у дома. В последните години стана много актуално кухнята и хола да са на едно. Или така наречения дневен център или друго актуално име. Да, но вашето жилище не е проектирано и построено така. При вас хола си е хол, а пък кухнята е кухня. Две отделни помещения. Разпределението на жилището ви, обаче позволява те да се обединят. Тогава какво се чудите започвайте.

Първа стъпка:
Наемете си проектант или архитект. Споделете с него вашата идея, която е добре да обмислите предварително много добре. Защото веднъж нещо разрушено не е много практично да се строи отново. Да не стане така, че да
предприемете къртене на стени и сводове и в последствие да решите, че всъщност не ви харесва. Обмислете го добре. След, като вече имате идея споделете я с професионалиста и поискате той да ви направи скица, за да видите нагледно как ще изглежда всичко. Едва тогава предприемайте действия.

Втора стъпка:
Трябва да решите дали вие ще работите сами или ще наемете хора за това.
Ако можете да го свършите сами -добре, направете го. Ще спестите пари, но ще се наложи да се потрудите малко повечко. Но труда от друга страна е здраве и е полезен така, че защо пък не. А, ако все пак не сте такъв ентусиаст и просто не можете или пък нямате желание, наемете си работници. Все пак и тези хора прати трябва да припечелват и хляб да ядат.

Трета стъпка:
Подберете правилната фирма. Проведете разговори или най-добре отидете на място в офиса им. Хубаво е подробно да се обсъди всичко и задължително носете предварително направената скица. Така вие ще знаете какво искате, а хората от фирмата какво трябва да свършат. Уточнете с тях датата на стартиране и приключване на ремонта. Това е също много важен момент.

Четвърта стъпка:
Помислете за отпадъците. Какво ще ги правите? При подобен вид ремонти се генерират доста строителни отпадъци така, че имайте го предвид. В повечето строителни фирми в последно време работят и хора, които се ангажират с изхвърлянето и извозването на строителни отпадъци след къртене на стени и сводове. Така, че попитайте дали и към избраната от вас фирма случайно не работят и такива хора. Ако ги има просто се възползвайте от услугите им. Ако ли не наемете друга фирма. Ако не желаете да се занимавате с подобни фирми подсигурете си необходимите неща, като оборудване и се заемете сами. Имайте предвид, че ще ви е нужен и транспорт и информация за сметищата за строителни отпадъци. Това е важно, защото не може те да бъдат изхвърляни безразборно. В противен случай рискувате да си навлечете доста неприятности и да платите солена глоба. Не си струва да го правите.