Ромпърът е сред най-купуваните бебешки дрешки. Дрехите за бебета е добре да отговарят на няколко фактора. Например, нужно е да бъдат комфортни и стилни, а също и да са ушити от качествени материи.

Ромпърите за бебе се предлагат в богато разнообразие на пазара у нас. Моделите с цип са особено търсени от родителите. Няма как да пропуснем да споменем, че голям плюс за тези бебешки дрешки, е лекотата им на обличане. Голяма част от бебешки гащеризони и ромпъри са идеални за носене през нощта, а също и през деня по време на игра или разходка в парка.

Ромпърът пази кръстчето на бебето и то никога не е голо.

В тази статия ще се постараем да дадем полезни насоки, на които да се опрете, когато избирате ромпър за момче или новородено момиче.

Като за начало търсете качествена материя. Кожата на бебето е много нежна и деликатна и затова най-подходящи са естествените материи. Много майки купуват бебешки ромпър от 100% памук, тъй като материята позволява на кожата да диша и не се запарва.

Закопчаването на дрехата също е от значение. Ромпърите с цип са оптималното решение, но на пазара у нас могат да се намерят и модели с копчета. Закопчаване с цип е най-бързо и удобно, но има опасност да се прещипе бебешката кожа.

Повечето производители избягват използването на копчета, заради опасността от скъсване и поглъщане. Безопасността трябва да е на първо място.

Зимни ромпъри

Естествено е да избираме облеклото според сезона.
Както дрехите на възрастните, така и дрехите на децата трябва да се съобразяват със съответния сезон. Трябва да избираме прецизно и с грижа ромпърите за бебета според времето навън.

Даден бебешки ромпър може да е идеален за горещите месеци от годината, а друг – за студените. Материята за зимно гащеризонче може да е от плътен памук или да е ватирано за мразовитите дни. Обикновено за разходки навън повечето родители избират именно ромпър за бебе, който е с дебела вата от вътрешната страна.

За вкъщи може да вземете ромпъри от 100% памук, за да може кожата да диша.

Летни ромпъри

Има летни модели както с къси, така и с дълги ръкави. Можете да съчетаете с тениска или потник. Важно е на детето да му е комфортно. Избирате размер според годините на детето.