Скоро ще настъпи сезонът на отпуските, което означава , че в гардероба на всяка почитателка на модата трябва да се появи такъв детайл като пареото – универсално изобретение на модата. То стана вид незаменима плажна дреха, която не само оригинално допълва плажния образ, но и умело прикрива някои недостатъци на фигурата или подчертава достойнствата на силуета. Този прост шал просто и леко се превърна в реална плажна дреха.

Популярността на пареото се обяснява не само с красивия външен вид на моделите, но и с факта, че в много страни плажният етикет не разрешава на жените да влизат в магазини и кафета по бански. Затова, заминавайки на море в чужбина, не е лошо да имате и парео. Този стилен и ярък аксесоар може да създаде неповторим образ, като се превърне в топ, туника, пола, рокля, наметало.

Почивката на плажа трябва не само да е незабравима, но и комфортна. Пареото е идеално за целта. Този аксесоар от шифон или коприна надеждно защитава нежната кожа от слънцето. Придава шик и загадъчност на летния образ. То с лекота може да се допълни от чанта, шапка, красив колан и брошка – визия, подходяща и за разходка из курортния град. Различните размери и цветови гами, различните дължини, позволяват пареото без проблем да се превърне в стилни панталони, дълга пола, топ, рокля, даже в гащеризон. Съществуват много способи за неговото завързване и , за да се изучат, трябва практика и търпение.

Съществуват няколко модела парео. Мини моделът е с неголям размер и е чудесен за създаване на къси топове и поли. Дългото парео е най-разпространено и модно. Заради големите си размери може да получи различни превъплъщения. Полата парео е прост, но оригинален модел. Лесно се завързва и може да служи за плаж и за разходки. Рокля парео се счита за класически вариант сред моделите. Позволява за броени минути да се създаде индивидуален елегантен образ. С оригиналност и красота се отличава плетеното парео, което в допълнение може да се украси с ленти, мъниста и перли. Оригинални идеи за плажно парео можете да разгледате в Pipilota.bg

Предимството на пареото е, че с лекота може да се трансформира – да се завърже на врата или кръста, да се носи като рокля или просто наметка на раменете.

Относно разцветките, трябва да отбележим, че за новия сезон лято 2022 с особена популярност се ползват моделите с източни рисунки, с абстрактни принтове и рисунки на големи цветя. Не забравяйте, че като избирате парео за плажа, винаги трябва да отчитате особеностите на своята фигура. Например, ярките големи рисунки не са подходящи за пълни фигури. В тези случаи е най-добре да се предпочитат едноцветните модели. Що се отнася до прозрачните материи, то те чудесно хармонират с бански във всякакви оттенъци.

Извън конкуренция остават ръчно рисуваните модели, открояващи нестандартния вкус на дамите. В модните новини се подчертава, че в случая трябва да се предпочитат ярки цветове, като сочни ягодови нюанси или красивите жълто, оранжево и изящно изумрудено.

За всички дами е ясно, че избирайки парео, трябва да обърнат особено внимание на материята, от която е ушито. На плажа изделието не само трябва да изглежда красиво, но и да защитава тялото от слънце. Препоръчително е да се избират правоъгълни модели с големи размери. Като най-популярни тъкани се считат шифон, креп, коприна, мека мрежа. Пареото от шифон е чудесна украса за всеки бански. Днес се предлагат както едноцветни, така и модели в пъстри контрастни разцветки. Продължават да са модни вариантите в тъмни или светли цветове, както и модели с тигров принт или рисунки на цветя. За летни вечерни партита особено стилно е черното парео от шифон.

Как да избираме и да носим парео? Първо – във всеки женски гардероб трябва да има няколко модела  за лятото. И второ – непрекъснато трябва да се експериментира с нови начини на завързване и нови форми, съобразно модела и цвета на банския. Идеално изглежда пареото, изработено от същия материал като банския. За жените с пищни форми е желателно този аксесоар да се завързва на малки възли, а изделието да е от непрозрачна, лека материя. А, за да се прикрият широките бедра , пареото да се завързва диагонално. За дамите със строен силует са подходящи фигуралните възли в големи размери. Освен това, този плажен артикул може не само да се завързва, но и да се оформи интересно с помощта на брошки или декоративни фиби. Стилистите препоръчват като допълнение широкополи шапки, колани и красиви плажни чанти. А за лято 2022 – смело да се експериментира с украшения във вид на големи обеци и масивни гривни.