Дали и колко добре човек контролира разходите си, зависи много от това колко компетентно ще управлява парите си. Следователно едно от най -простите, но най -важни умения е как да проверявате парите си по карта Visa. Разполагате с няколко начина да направите това.

Интернет/online банкиране

В днешно време вече по -голямата част от издадените карти Visa са свързани със съответните интернет банки. Механизмът на взаимодействие е различен за всяка отделна кредитна институция. В някои банки интернет услугата се свързва веднага след регистрация на съответния картов продукт. В други банки, трябва да го свържете отделно чрез лично посещение в офис. А при някои банки, просто трябва да влезете в уебсайта на банката и да се регистрирате в съответния раздел.

Използването на интернет банкиране, изисква да:

– Въведете потребителското име и паролата, получени по време на регистрацията. Много често, за удобство, влизането съвпада с номера на мобилния телефон, прикрепен към картата.

– Въведете съобщението, което ще получите на мобилния ви телефон. Това ще се случи, ако вашата банка поддържа двуфакторно удостоверяване чрез SMS. Ако това не е така, може да има други възможности за потвърждаване на входа.

Приложение

Този метод за проверка на наличната сума в картата, чрез интернет е приблизително подобна на предишната, само че не включва мобилен сайт, а мобилно приложение, което се свързва с Интернет банката по същия начин, просто процедурата за оторизация може да е различна. Много често самото банково приложение може да прочете паролата за потвърждение от SMS съобщението и вместо паролата често се изисква само ПИН код.

Банкомат

Ако нито един от начините за проверка на налична сума по карта през Интернет не е удобен за вас, тогава трябва да прибегнете до алтернативни опции. Най-лесното е да използвате банкомат. Поставяте картата, след това въвеждате ПИН -кода, след което в секцията „Баланс“ можете да разберете колко пари имате в сметката.

SMS съобщение

Повечето банки имат възможност да използват SMS съобщение, за да проверите баланса си. За да направите това, трябва да изпратите съобщение в правилния формат на специален номер, който е най -добре да разберете предварително на уебсайта на вашата банка или след лично посещение в офиса на банката.

Източник:  i-bankomat.com