Свободната практика е начело на повечето търсачки днес. Този тип сътрудничество интензивно завладява различни области от нашия живот, от творчеството до откриване на нови партньори. Една доказана борса на свободна практика открива добри перспективи в това отношение. Дистанционната работа се избира от разработчици и дизайнери, маркетолози и творци. Всичко това е за хора, които могат да постигат цели и ясно да поставят приоритети.

Възможност за работа от всяка точка на света без шефове

Самият факт, че четете тази статия, е знак, че поне веднъж ви е хрумнала идеята да смените работата в офис с работа на свободна практика. Но дали проектите на свободна практика изглеждат толкова идеални? Да започнем с плюсовете:

  • Фрийлансърът е свободен човек, който има право да избира кога и за кого да работи. Плюс на тази работа е липсата на необходимост да се обяснявате за непланиран почивен ден или закъснение.
  • Ако клиентите са чужденци, с постоянна натовареност, печалбата надвишава средната работна заплата в региона с 1,5-2 пъти.
  • Само за 5-6 месеца ще бъде възможно да съберете в екипа си специалисти от различни региони, които са готови да се развиват и да допринесат за общата идея.
  • Борсата на свободна практика не е предпоставка за удържане на данъци в пенсионния фонд и други плащания към държавата.
  • Въпреки, че фрийлансърът на пръв поглед изглежда като безгрижен човек, това е специалист, който трябва да изпълнявате поръчки всеки ден, понякога дори през почивните дни, а някои от задачите му са много монотонни. За разлика от офис работата, никой няма да ви плати за седене на стола – дистанционната работа не е за мързеливи хора. Дори да имате абсолютна свобода по отношение на броя на поръчките и работните часове, без самодисциплина и постоянство, подобна заетост ще се превърне в дълъг неплатен отпуск.

Какво ви трябва, за да започнете?

Успешното начало е половината от битката. Мнозина дори не достигат до този етап, защото не смеят да напуснат домовете си със стабилно заплащане и социални услуги. пакет. Но ако сте намерили достатъчно аргументи, пригответе се за предизвикателствата. Всеки начинаещ ще трябва да премине през следното:

  • Липса на поръчки. По-добре е веднага да поставите цена с 20-25% под средната, за да имате работа. Бъдете готови за факта, че работодателите са еднакво взискателни към начинаещ и професионалист фрийлансър. Хората плащат парите от своите пари и искат да видят очакваните високи резултати.
  • Намаляване на очакваната печалба поради системни подобрения. След 2-3 неуспеха способността за внимателно четене идва сама. Ако не искате да получавате отрицателна обратна връзка, е отлично решение да се запишете в курсове и да подобрите компетенциите си в определена област, включително относно комуникацията с клиенти.
  • Всяка борса на свободна практика е посредник, който действа като гарант на сделката. За да наблюдавате положителния напредък на поръчките, ще трябва да се регистрирате. Ако желаете да осигурите анонимност на плащанията или поради липса на възможност за директни плащания към банкова карта, се препоръчва допълнително да се сдобиете с електронен портфейл.

Резултати

Обменът на свободна практика отваря добри перспективи за печалба. Въпреки че това не означава, че ще бъде лесно. Ако не сте от хората, които наистина могат да управляват работата ефективно и да поемате отговорност, постигането на постоянни печалби може да бъде голям проблем. Отдалеченото сътрудничество ви принуждава да сте постоянно в добра форма, когато търсите поръчки. В крайна сметка, ако сте готови за предизвикателства и личностно развитие, работата ви на свободна практика със сигурност ще бъде увенчана с успех.