Всяка дама трябва да знае как да съобрази обувките с дрехите си. Възможности на обувките: отслабване на фигурата, увеличаване на височината, визуално удължаване на краката. Докато неправилно подбраната обувка може да подчертае някои от недостатъците на краката, например тяхната допълнителна пълнота и като цяло да развали впечатлението от създаденото изображение.

Съвети за избор на подходящите обувки за дрехите ви

Как обувките могат да подчертаят предимствата на женската фигура и хармонично да проектират външния вид на дамата? По-добре е ниските момичета да купуват обувки на стилети, чиято височина не надвишава 8 см. Препоръчително е да не се използват продукти с твърде високи токчета, тъй като по време на движение центърът на тежестта ще се измести.

Не се препоръчва на момичетата с наднормено тегло да използват твърде високи токчета, когато създават образ. За добре пропорционална фигура носете елегантен, дебел ток със средна височина. За визуално удължаване на краката трябва да използвате сандали на платформа, помпи и отворени обувки. Всеки детайл в областта на глезена визуално ще прекъсне линията на долните крайници, така че краката ще изглеждат по-пълни и по-къси.

Как да изберем обувки за жени с пълни крака? Жените трябва да избират прости стилове. Основното е, че продуктът е достатъчно удобен. Важно условие: на никоя жена не се препоръчва да използва продукти на дебела платформа, изработена от черна гума.

За обувки с високи токчета се определя специфична дължина на полата: тя трябва да бъде не повече от 2 см над коляното. За къса пола са подходящи продукти на нисък ток. Класическо облекло не върви добре с обувки на токчета. Такива обувки се препоръчва да се носят с широки панталони, както и с костюми (рокли).

Необходимо е да се спазва елементарно условие: колкото по-плътен е материалът на облеклото, толкова по-дебел трябва да бъде токът на продукта, а тънката пета е подходяща за елегантна рокля. Срокът на експлоатация на обувките от естествена кожа е много по-висок от този на велурените обувки.

Класическите черни обувки се съчетават с всякакви дрехи. За да създадете бизнес стил, се нуждаете от обувки в неутрални тонове. Ярките наситени цветове, които оживяват всякакви стилни дрехи, са по-подходящи за носене през лятото. В създаденото изображение е необходимо да се съсредоточите само върху 1 детайл на гардероба.

Шикозните, стилни рокли се съчетават перфектно с дискретни обувки, докато дрехите в неутрални цветове ще оживят със стилни обувки в привлекателен цвят. Черните кожени ботуши в съчетание с високи горнища, които прилягат на крака, са винаги модерни и универсални. Те обаче не трябва да се носят от възрастни жени в комбинация с къси поли.