Вана или душ, изборът е ваш, но банята ви е малко тясна? Знайте, че не е задължително да имате голямо пространство, за да можете да се наслаждавате на предимствата на ваната. Всъщност има различни форми и модели, които най-добре се адаптират към площта и ограниченията на всяка стая.

Вана в малка баня: какъв размер и кой модел да изберете?

Наличието на малка баня не означава, че трябва да се откажете от поставянето на вана (нито от нейната прекрасна система с джакузи). Ваната е толкова практична, когато имате бебе или малки деца, но и за ваше лично удоволствие. Имате идеалната възможност да подредите тази стая, както сметнете за добре, но въпреки това ако искате да поставите вана ще трябва да направите някои изключения. Измерете пространството, с което разполагате и потърсете подходяща вана с размер и форма.

Класическа вана, прикрепена към стената

Правоъгълната или овална вана, прикрепена към стената, е страхотната класика. Перфектно подходяща за малки и дълги стаи. Най-компактните модели започват от 70 см ширина и 1 метър дължина.

Ъгловата вана

Този вариант позволява оптимално спестяване на място, тъй като ъглите рядко се използват в банята.

Малката самостоятелна вана

Винаги ли сте мечтали да имате самостоятелна вана в банята си, но тя ви се струва недостъпна предвид размера на стаята? Имайте предвид, че има модели в намален формат (от 130 см дължина), които могат да се съчетаят и в най-малките бани! Стилно като тези със стандартни размери, това оборудване ще внесе модерно и изискано усещане в помещението.. Имайте предвид обаче, че за елегантен външен вид вашата самостоятелна вана, дори ако е залепена за стена, все пак трябва да има малко разстояние от двете страни.

Ако имате колебания относно размер и модел вана, която да е подходяща за банята ви, то винаги можете да се консултирате със специалист в магазин за баня.