Модата за слънчеви очила отдавна е престанала да бъде изключително сезонна, защото е необходимо да предпазвате очите си от ултравиолетово лъчение през цялата година, а не само през топлия сезон на пролетта и лятото, но също така през зимата и есента.

Препоръчваме да изберете за себе си не един, а няколко чифта слънчеви очила, които ще ви бъдат удобни при различни условия – в зависимост от времето, вашия стил и специфичен образ, а също и според настроението ви.

Тесни и широки

Може би това са едни от най-сложните и необичайни опции за рамки за слънчеви очила, защото тяхната задача не е толкова да предпазват от слънцето, а на първо място да играят ролята на основен аксесоар в женския образ.

Дизайнерите са предложили правоъгълни и овални варианти на рамки в по-тесен вариант, както и с повдигнати ъгли. Сред новостите са класическите черни цветове на тесни очила, както и цветни, полупрозрачни, огледални. Тесните слънчеви очила изглеждат изключително лаконично, стилно и нетривиално.

Котешко око

Титлата на най-женствените и закачливи слънчеви очила спечелиха модели под формата на „Котешко око“. Тази рамка има удължени и повдигнати външни ъгли, което прави изображението флиртуващо и сладко.

По желание можете да изберете рамки както в ретро дизайн, така и модерни решения в различни нюанси, с щампи или различни вариации на лещи. При всяко решение ще бъдете извън конкуренцията.

С остри ъгли

Строгостта и безупречността се виждат в модерните слънчеви очила с ясни остри ъгли, което ще бъде друга актуална тенденция на сезон 2023. Можете да постигнете подобен ефект в очила с геометрични форми – квадрат, ромб, правоъгълник.

Ясните прави линии придават едновременно строгост и смелост, идеално допълвайки образите на самоуверените дами. За засилване на този ефект помага монохроматично решение на лещи и рамки.

Футуристични

Изобщо не се страхувате от експерименти във външния вид и сте готови за всичко ново? Със сигурност ще ви харесат футуристичните форми на новите модни слънчеви очила за жени, които са коренно различни от обичайните класически модели.

Такива очила могат да бъдат с необичайна форма, удължени, с големи стъкла, както и в ярки цветови вариации. Ако искате да направите изявление за себе си, тогава не забравяйте да изберете за себе си подобни модерни модели очила в стил „футуризъм“.

Източник: https://album.bg/category/moda/