От редица години насам съществуват дискусии и полемики относно това, коя торта е най-полезна за здравето и фигурата. Повечето хора смятат, че това без съмнение е суровата торта с черен шоколад, от който се приготвят множество рецепти за сурови бонбони и веган десерти с натурален шоколад.

Това до някаква степен е вярно, но истината е, че купеният от магазина натурален шоколад е също толкова нездравословен, колкото и белият такъв, с който въпреки всичко стават много вкусни рецепти. Но последния по ред причини не се използва за приготвяне на сурови торти с шоколад. Една от причините е във факта, че съдържанието на почти всички предлагани ни шоколади в магазините изобилстват от сухо мляко, захар и растителни масла. А както знаете, това не са здравословни съставки, които може да ползвате за своята сурова торта.

За щастие на всички, които обичат истинската храна, съществуват немалко домашни рецепти с шоколад, от които всеки може да си приготви неподправен и истински шоколад. А после да го ползва за приготвяне на сурови бонбони, веган десерти или голяма сурова торта за предстоящия празник. Разбира се, вкусът му не е никак като този на повечето десерти с шоколад, но за сметка на това пък оказва наистина благоприятно въздействие върху организма и тялото.

Ако се разходите по повечето био магазини, където се предлагат био шоколади, ще се убедите, че тяхната цена не е никак малка, а доста често уж изпитаният им състав прилича на всички останали. Поради тази причина ние решихме да ви предложим една от най-изгодните и изпитани лесни за приготвяне сурови торти с домашно приготвен и полезен шоколад.

За направата на тези шоколадови рецепти си осигурете какао на прах, масло, мед и стевия. За да създадете блокче шоколад ви трябват 50 грама какао, 100 грама какаово масло и две супени лъжици мед. Дори е препоръчително да замените меда с познатата вече на всички стевия, защото е по-малко калорична и е по-захарна.

Точно както при приготвянето на рецепти с разтопен шоколад, и тук най-напред трябва да стопите какаовото масло, към което по-късно да добавите какаото и меда. Бъркайте добре, за да не се получат бучки и неравности, по същия начин, както при приготвянето на повечето десерти с течен шоколад. След което добавете сушени плодове или ядки за украса и изсипете сместа в алуминиево фолио, което да оставите в хладилника. Хората, които имат опит с различни рецепти за сурови торти с плодове, зеленчуци или шоколад със сигурност ще са наясно, че с подобни рецепти с черен шоколад няма как да не се получи един кулинарен шедьовър.

Ако нямате афинитет към сладкарството или просто ви липсва време и възможност, винаги може да поръчате готова и прясно приготвена сурова торта или сурови десерти и бонбони за вашия празник и гости. Бъдете убедени, че всички ще я харесат и насладят на оригиналната рецепта, уникален вкус и здравословно въздействие.