Предполагам никога не сте се замисляли при какви ситуации можете да имате нужда от специализирана автоключарска помощ. Докато не сте в ситуация в която ви се налага да се обадите на автоключар.

Възможността да се справяте с непредвидени ситуации е по-голяма ако сте подготвени за това. Ако знаете в какви ситуации да се обадите на авариен автоключар и да знаете кой екип може да ви свърши работа е спокойствие в неочаквани ситуации. Сертифицираният специалист може да ви помогне да намерите вярното решение за вашите нужди. Аварийните ключари могат да направят бърза оценка на ситуацията и да вземат правилното решение.

Независимо колко сте внимателни ще дойде момент в който ще имате нужда да се обадите на специалист, който да разреши проблема с който сте се сблъскали. Ще ви бъде от помощ ако знаете при какви ситуации трябва да се обадите на автоключар и кога можете да се справите само с проблема.

Загубили сте ключовете от колата си

Ако сте загубили ключовете си и тя е заключена имате два варианта – да потърсите втория комплект ( ако имате такъв) или да се обадите на специалист. Той може да ви помогне и да направи нов ключ ако има необходимост от това. Ако ключа е вътре на таблото, то автоключарят само ще отвори колата и ще ви осигури достъп. Но ако ключовете липсват ще се наложи не само да отвори колата, но и да направи нов ключ. Новите модели автомобили са оборудвани с различни нива на защита и затова ще се наложи да се обучи новия ключ, за да бъде функционален.

Счупен ключ / ключалка на колата

Често се случва ключа да се счупи и да остане в ключалката на автомобила. Тогава задължително трябва да извикате специалист, защото ако се опитате само да решите проблема можете да навредите допълнително на ключалката и да се наложи нейната смяна, което ще повиши вашите разходи.

Ако все пак се е стигнало до счупване на ключалката поради някаква причина, то тогава се налага специфичен ремонт, който не можете да извършите сами. Смяната на ключалка е трудоемък процес при който ключалката се сваля от автомобила.  Според модела на автомобила може да се наложи свалянето на вътрешния панел на вратата или чрез развиване на секретен болт без допълнително разглобяване. Ремонтът може да бъде от смяна на повредени части, до цялостна смяна на ключалката.

Ключа не се свързва с автомобила

Това е много специфичен проблем, но при новите модели автомобили е често срещам. Понякога компютъра в колата не разпознава ключа. Тогава е наложително да се обучи нов ключ. Това е дейност, която трябва да се извърши от специалист, защото той има нужните знания и умения, както и инструменти.