Ситуации, при които ще използвате количката

Когато ви предстои купуване на детска количка, отделете предварително достатъчно време за вашето първоначално проучване и в никакъв случай не го оставяйте за последния момент. Моят съвет е, че за да бъде изборът ви наистина добър, не бива да бъде правен в последния момент, под напрежение и бързане.

Като начало обмислете на спокойствие и обсъдете с хората, които също са заинтересовани, какви основни функционалности бихте искали да притежава детската количка. За да се ориентирате по-лесно, направете списък с различните ситуации, при които се използват различните видове детски колички в ежедневието. Предлагам ви да вземете под внимание следните ситуации.

Летен, зимен или пролетно есенен сезон – в зависимост от сезона количките са различни. За зимния сезон са значително по-тежки и по-скъпи.

Разходки сред природата – ако ще използвате количката по грапави терени, необходимо е да изберете количка с големи колела и здрави гуми.

Използване в асансьор – ако асансьора е тесен, не купувайте количка с големи размери.

Качване и слизане по стълби – при положение, че ви се налага често да се качвате по стълби, задължително е количката да е лека.

Пътуване в автомобил – при често пътуване с автомобил, обърнете внимание дали детската количка може лесно да се сгъва и побира в багажника на колата ви.

Пътуване с обществен транспорт – при често пътуване с градския транспорт – разбира се трябва да изберете лека количка с възможно по-малки размери.

Устойчивост на дъжд или сняг – при често прекарване навън, ще ви трябва количка със стабилен дъждобран.

 

Критерии за избор на детска количка

Когато имате изградена най-обща визия за тези неща, можете да посетите няколко магазина, където да зададете своите конкретни въпроси към продавач консултантите. Помислете само какво би се получило, ако отидете направо неподготвени в магазина за детски колички – ще бъдете объркани от потоци информация и едва ли ще може да вземете сами обективно решение.

Обърнете специално внимание на следните неща:

 • има ли различни позиции на седалката, включително напълно легнала
 • лесно ли се активира спирачката и дали е достатъчно добра
 • удобна ли е дръжката и дали може да се регулира височината й
 • с какъв механизъм са коланите за обезопасяване
 • има ли окачване за меко возене
 • има ли пазарска кошница и дали е достатъчно голяма
 • има ли опция да се свалят колелата за по-лесно почистване
 • дали са достатъчно комфортни и меки седалките
 • има ли включен дъждобран или други аксесоари
 • колко е голям сенникът, може ли да покрива добре количката, за по-добра защита от слънце и вятър
 • лесно и бързо ли се сгъва
 • какъв е обемът й при сгъване, дали ще се побира примерно в багажника на колата ви
 • колко тежи количката – за предпочитане е да изберете по-лека количка
 • каква е материята на тапицерията, дали е хигиенична и дали може да се поддържа лесно

Тези и други характеристики, за които ще се досетите вие, е добре да проверите и изпробвате лично в дадения шоурум или детски магазин.

В заключение бих добавила само, че за предпочитане е при вашия избор да се доверите на известни марки с доказано качество. Не се спирайте в никакъв случай на модели без гаранционна карта с отбелязани координати на сервиза, към който трябва да се обърнете при нужда.

И тази година полската марка бебешки колички Baby Design ни изненадват приятно с новата си колекция детска количка Sprint Plus

Новите модели колички са в свежи цветове, приятни както за детето така и за околните.

Кошът за новородено може да се позиционира с няколко позиции на наклон на матрака, за да можете да изправите детето при необходимост, а дълбокият сенник ще предпази детенцето от слънчевите лъчи.

Двойните предни гуми правят бебешката количка стабилна и изключително маневрена, лесно преминаваща всякакви препятствия и неравни терени, а дръжката на количката променя височината си за да може управлението на количката да бъде лесно и удобно. В голямата чанта можете да поставите всички необходими принадлежности за бебето – шише с вода или мляко, пелена и памперси.

Седалката на количката е едно истинско кресло за малкият бебок. Регулирането на наклона на облегалката позволява на детето да може да обгръщащият го свят, а когато дойде време за сън просто можете да дръпнете облегалката надолу и седалката се превръща в едно мини легло, в което вашето бебче да подремне докато сте в парка или на пешеходната зона.