Представете си, че трябва да летите със самолет. Единият вариант да стигнете до летището е да наемете такси. Тук обаче има известни трудности. Ако полетът е в час пик, тогава има опасност да не можете да се снабдите с такси навреме. Но има една друга, малко по-специална услуга, която е безотказна. Можете да поръчате такси трансфер Пловдив – летище София. Разликата е, че ще направите заявката предварително и така ще минимализирате всякакви рискове от закъснение и изтърваване на полета. Но това изобщо не е всичко. Залагайки на трансфер, вие си осигурявате чист и спретнат автомобил и вежлив шофьор. Ще пътувате в пълен комфорт. Това е така, защото превозвачите контролират много внимателно тази услуга, с цел да представят най-доброто преживяване на клиентите. Поръчвайки трансфер летище софия, всичко ще бъде наред – няма закъснения, няма опасност от дискомфорт при пътуването.

Или да вземем друг пример. Ако след пристигане на летището трябва да стигнете до града или до някаква друга точка. За да направите това, отново можете да използвате такси или да поръчате трансфер. Вторият вариант е по-удобен, тъй като бихте могли да поръчате трансфер предварително за определено време, докато таксито, най-често ще е необходимо да го търсите на място.

Нека поговорим за основните разлики между трансфер и такси, които трябва да се вземат предвид.

Основни разлики

Ако не знаете какво е трансфер и как се различава от такси, прочетете следните характеристики и разлики:
Необходимо е да поръчате такси още на място, като точната сума за услугата няма да ви бъде известна. Докато при поръчка на трансфер се взимат предвид всички нюанси, като се прави поръчка за точно определено време. Също така ще сте наясно с точната цена за услугата – конкретно за вашата поръчка.
Дори ако сте поръчали такси предварително, има голяма вероятност то да закъснее или изобщо да не пристигне. Това е особено неудобно, ако имате важна среща.

Обикновено избираме таксиметрови услуги, без да вземаме предвид авторитета на компанията и характеристиките на нейната работа. Съвременните фирми за трансфери, като правило, ценят своята репутация и гарантират безопасността на движението.

Също така, имайте предвид, че услугите на таксиметровия шофьор включват само превоз на пътник от точка „“А““ до точка „“Б““. Докато трансферът предлага по-обширен списък от услуги.

Клиентът може да бъде посрещнат на летището, служителите на компанията ще помогнат за прехвърлянето на багажа ви.

Шофьорът ще избере най-добрия маршрут. Имайки предвид задръстванията, качеството на пътя и всичко останало. За разлика от таксиметровите шофьори, трансферът няма да ви отведе из града, за да повиши цената на курса.

Ако резервирате дълго пътуване, тогава можете да посочите вашата точка и спирки предварително. Това ще направи движението по-удобно и по-бързо.

Някои компании, които предлагат трансфери, могат да ви помогнат да изберете най-доброто настаняване по отношение на разходите и качеството.

Основните предимства на трансфера

В допълнение към изброените предимства, поръчването на трансфер има и други положителни характеристики.

При поръчка на трансфер можете да посочите класа на автомобила, от който се нуждаете.

Трансферните фирми следят качеството на автомобила, неговата чистота и комфорт.

Пътуването е безопасно и с високо качество. Ще останете доволни от услугите на такава фирма повече, отколкото ако заложите на такси.