Малко хора знаят, че съвременните круизи са едно удивително съчетание на относително невисоки цени и превъзходно качество. Едно от нещата, които малко други форми за пътувания и туристически агенции предлагат е възможността да посетите няколко страни в рамките на едно пътуване (отпуска), следва икономията, която също не е за изпускане – ще спестите от допълнителни круизни разходи, тъй като повечето от услугите са включени в цената; от храната до развлеченията. Непредвидените разходи са сведени до минимум.

На брега за аналогично качество на услугите и многообразие на впечатленията ще ви се наложи да платите много повече.

Веднъж опитали лично всичките преимущества на съвременните круизи, трудно ще се отскубнете от непреодолимото желание да се качите заедно с куфарите си на лайнер през следващото лято. И следващата, и по-следващата. Любовта към морските приключения остава за цял живот.

Преимуществата на съвременните круизи, според нас, в сравнение с всеки един вид туризъм са много. Тук, обаче, ще разгледаме само няколко, оставяйки на вас да откриете другите, когато се решите да се впуснете в първото си пътешествие с кораб.

Първото което ще споменем е – удобството! Без значение колко градове и страни ще посетите, вие ще разопаковате куфарите си само веднъж. На борда на кораба не ви се налага да носите портфейла си напускайки каютата си. Докато попивате неземно красивите гледки наоколо ви, вашият плаващ дом ви отнася към все нови и нови хоризонти. И всичко това в условията на комфорт и разкош.

Второто, заслужаващо си споменаването преимущество на предлаганите от повечето реномирани фирми круизи е – разнообразието! Хиляди круизи със стотици дестинации пътуващи към всичките 7 континента. Всеки ден нов град, а за вечеря сте си отново у дома, където ви чака вкусна храна и безкрайно разнообразие от развлечения, които биха задоволили и най-изтънчените вкусове, като на борда така и на брега.

Три – съвременните круизи са истинско приключение. Разбира се, всеки решава за себе си какво е приключение, а добрите туристически агенции подбират най-подходящия за конкретния вкус круиз, за да сбъднат мечтаното приключение през лятната ваканция. Изкачване на ледници в Аляска, сърф на Хавайските острови, а може би изучаване на уникалната флора и фауна на Галапагоските острови; клиентът казва – тур-операторите преглеждат наличните круизи и избират най-подходящия.