Излъчване
Неделя от 11:00
Сряда и Четвъртък от 10:00
Четвъртък от 17:45
Петък от 01:45
Понеделник от 06:00

Повторение
Понеделник от 03:30

Автор
д-р Неделя Щонова
Водещ
д-р Неделя Щонова
Режисьор
д-р Неделя Щонова
Репортер
д-р Неделя Щонова
Сценарист
д-р Неделя Щонова

Нашият фокус върху превенцията и промоцията на здраве е по-силен от всякога ! „Преди лекарствата“ е специализираното медицинско предаване на ТВ „NBT“. Автор и водещ Д-р Неделя Щонова, специалист-невролог. Съдържа актуална и полезна информация за оптимално здраве и възможно най-хармоничен живот.

Един народ, който има съзнание за здравето, като най-висша ценност, непременно ще има светла и трайна бъднина…

Желаем Ви го от сърце !

И нека заедно направим здравето свой съюзник !

В Неделя с Неделя по ТВ „NBT“ !

Награди и отличия:

Предаването е двукратен национален победител в категория най-добро телевизионно предаване, в престижния международен конкурс Novo Nordisk Media Prize 2007 и 2008, като е единственото което представи страната ни на второто международно ниво в Копенхаген и Рим.

Носител е на наградата на Районната Колегия на Български Лекарски Съюз за обективно и своевременно отразяване на дейността на лекарското съсловие и проблемите в здравеопазването.

Носител е на наградата на Сдружението на Българските Стоматолози – „Света Аполония“- закрилница на страдащите от зъбна болка. Наградата е за активна промоция на грижата за добра орална хигиена и отразяване новостите от света на добрата дентална практика.

Трикратен национален победител – 2007,2008,2009 г. в престижния международен конкурс Novo Nordisk Media Prize.

Номинация в топ три образователни предавания, в рамките на Медийния фестивал „Осмата муза“ 2009, заедно с тв-легендата Симеон Идакиев.

Номинация за наградата „Даниела Сеизова – в името на живота“ 2009 – конкурс за журналисти отразяващи здравна тематика.

Носител на наградата за 2009 на Български стоматологичен съюз и Асоциацията на денталните дилъри в България за активна промоция на профилактичната култура в областта на денталното здраве .