POS дисплеите от велпапе поставени на щанда на касата са важен асортимент напомнят от Dimeko, специалисти в изработването им. Дисплеите от велпапе често са произведени с индивидуални размери и са персонализирани по начин, който да представя лицето на компанията възможно най-ясно. Целта на този един такъв дисплей е да ангажира вниманието на потребителите, а в резултат на това, да подобри потреблението на дадения продукт. Разбира се, може да има и съпътстваща цел, като въвеждане на нов продукт, обучаване за използване на нова функционалност и др. Най-важното обаче е това, че клиентът трябва да обърне внимание на дисплея. Нека да видим какво още представляват тези POS дисплеи от велпапе на щандовете и как помагат за продажбите.

За кого е предназначен един дисплей от велпапе?

Дисплеят за щандове е особено подходящ за продажба на малки продукти и стоки на касата. Възможно е да е поставен и не точно до самата каса, ами в областта около нея. POS дисплеят насърчава по-специално спонтанните покупки. Хората рядко са планирали да закупят продуктите, които се излагат най-редовно в такива дисплеи. По-скоро, виждайки изложените стоки, се сещат, че всъщност им трябват батерии, дъвки, картички или друга дребна стока и тогава извършват покупката.

Дисплеите се поставят директно на това място, където се сключва продажбата и в това им се крие до голяма степен силата. Ако те не са позиционирани правилно, тогава може ефектът от тях да не бъде максимален. Дисплеите от велпапе на щанда са едновременно рекламно място, средство за привличане на погледите и носител на продукти.

Функции и области на приложение на дисплеите на щандовете

Най-важната функция на промоционалния POS дисплей е маркетинговата му функция. Както вече споменахме новите продукти могат да бъдат показани и представени за първи път на потенциалните клиенти на точно такъв дисплей и това би било успешна тактика. Точно там, където клиентът неминуемо приключва своята покупка – на касата или в зоната на щанда за продажби. Няма как правилното позициониране, да не насърчи продажбата.

Функционалността на един дисплей, зависи от неговото устройство. Той може да бъде изработен с няколко рафта, само с един рафт, но с много отделения или пък с различни приставки. Малките дисплеи са съобразени с размера на щандовете и височината им не е твърде голяма, за да може да бъдат достигани лесно продуктите в тях.

дисплей за щанд

Какви продукти най-често се излагат в дисплеи на щанда?

Продукти и стоки за излагане на щандове

  • Кутии за напитки (нова енергийна напитка),
  • Козметика и продукти за грижа,
  • Материали за писане,
  • Хранителни продукти като подправки,
  • Лекарства (напр. спрейове за нос),
  • Книги, списания.

Списъкът с дребни продукти, най-често импулсивно купувани от касата, може да бъде продължен до безкрай. Поради разнообразния асортимент от стоки, областта на приложение също е много различна и широка. Навсякъде, където се осъществяват продажби, може да се използва дисплей от велпапе, включително и на касите на самообслужване.

  • Супермаркети (касова зона, където клиентът чака и се задържа),
  • Бензиностанции (след зареждане на гориво, импулсивна покупка на касата),
  • Аптеки (от капки за кашлица до витаминни таблетки),
  • Спирки.

Колкото различни са местата за продажба и предлаганите стоки, толкова по-индивидуални могат да бъдат и проектираните дисплеи. Много фирми се занимават именно с проектирането и дизайна на дисплеите. Клиентите са свикнали да приемат за даденост тези малки стелажи от велпапе, но истината е, че са необходими знания и умения за създаването на един такъв. Макар основната им функция да е маркетинговата, POS дисплеите от велпапе трябва да могат и да съхраняват стоките без да ги разпиляват на касовото пространство. Те не трябва да падат, да се обръщат или да изглеждат като случайно нахвърляни в някаква кутия.

Освен това и външният дизайн на дисплеят от велпапе е важен, защото по него клиентите съдят кой е бранда и какво предлага. Ако той не е изработен подобаващо, това може да е лоша или пък не достатъчно оптимална реклама.