Всеки, който живее в селска къща или има лятна вила, знае колко необходими резервоари за вода са както за пиене, така и за напояване и други битови нужди.

Абсолютната инертност на пластмасата към околната среда дава възможност за съхранение на питейна вода, запазвайки я свежа за дълго време. В такива резервоари е добре да съхранявате дъждовна вода. Тъй като са устойчиви на атмосферни условия и не се страхуват от температурни промени.

Пластмасовите контейнери са леки и могат лесно да се транспортират с кола, монтажът е много прост, тъй като е лесно да се завинтва всеки монтаж в пластмаса, лесно се пробива.

Пластмасовите резервоари за вода се класифицират:

По вид (хоризонтални, вертикални контейнери).

Хоризонталните резервоари са направени с размер до 3 кубчета, имат еднослойна стена и могат да се монтират над земята и под земята. За подземен монтаж се използва допълнителна външна хидроизолация. Вертикалните конструкции могат да бъдат завършени с отоплителни секции и топлоизолация.

По форма (правоъгълни, цилиндрични изделия);

По лични предпочитания. Резервоар за съхранение на вода обикновено се инсталира там, където водата е най-необходима и се използва често. Това може да бъде както съд за питейна вода, така и съд за вода, използвана за поливане, измиване, почистване и други битови нужди. Резервоар за дъждовна вода е монтиран до канализацията на покрива. Не е задължително да е с високо качество. Обикновено такива контейнери се поставят близо до покривни системи на улуци, които събират дъждовна вода през улуци, които я насочват към специални отделения или резервоари.

Характеристики на дизайна

Има различни дизайни на пластмасови резервоари за вода. Например вертикалните контейнери с обем 100-10 000 литра са лесни за пренасяне, тъй като имат специални вдлъбнатини за ръцете. Дебелината на стената се увеличава с обема на продукта.

Всички контейнери, подходящи за хранителни течности, са боядисани в синьо, цената им е с 5-8% по-висока от аналозите с различен цвят. Отгоре и отдолу има два отвора с резба, затворени в първоначалното състояние. Правоъгълните резервоари за вода са много удобни за компактно съхранение, могат да се поставят във всеки ъгъл на стаята или на открито. Резервоарите могат да бъдат оборудвани с прегради, отвори за свързване на тръби, фитинги, помпи и клапани. Може да намерите голямо разнообразие от резервоари за вода на изгодни цени само в Екотим Инженеринг 09 ООД.