Вземете малки заеми и купувайте на вноски. Кредитите за каквато и да е цел, които можете да вземете в банката или от институция за бързи кредити, също са чудесни за изграждане на положителна история в кредитния регистър. Можете да похарчите парите за закупуване на нова кола, мебели или за пътувания. След това е достатъчно да плащате редовно вноските. И сега! По този начин вие сте надеждни партньори за банката или на компанията за бързи кредити, на която си струва да се доверите.
Освен това е добре от време на време да купувате на вноски – домакински уреди, игрална конзола, телевизор или каквото искате. Повечето магазини разпределят цената на минимум 12 вноски с ниска лихва. Можете също така да намерите оферти за безлихвени вноски. Струва си да ги изплащате редовно и например да уредите целия дълг в средата на периода. За банката и за фирмата за бързи кредити, това е сигнал, че сте навременни и надеждни и че искате да изплатите задълженията си по-бързо.
За да подобрите вашата кредитоспособност, вземането на заем от тази гледна точка на изграждане положителна история е сравнително добра възможност за вас.

Ако имате някакъв заем – не забравяйте винаги да плащате вноските навреме. Няма нищо по-лошо във вашата кредитна история от забавяне на плащането на финансови задължения. Точността има значително влияние върху оценяването и това, както вече знаете, има реално въздействие върху банката, отпускаща допълнителни заеми.
Ако знаете, че ще имате проблеми с навременното изплащане на вноски, опитайте се да постигнете споразумение с вашата банка. Струва си да уведомите банката за временни проблеми и например да поискате различно разпределение на вноските или отлагане на погасяването за няколко месеца. Повярвайте ми, банките много често вървят ръка за ръка с клиентите си, защото се грижат за едно нещо – плащането на задължения.
Трябва също така да се помни, че изграждането на положителна история и кредитоспособност е дългосрочен процес – не може да се направи с „“преки пътища““ и за месец-два. Така че си струва да помислите за това много по-рано, независимо дали планирате да вземете по-голям заем (напр. Жилищен заем) в близко бъдеще или не.