Ако вече сте решили да пътувате до някои европейски страни евтино, трябва да вземете решения преди пътуването, тъй като това ще ви позволи да спестите пари. Ето няколко съвета как да спестите пари при пътуването си:

Кой е най-евтиният месец за пътуване из Европа

Един от начините да пътувате в Европа с малко пари е да посетите страни в месеците на нисък или среден сезон, където цените са по-ниски, отколкото през останалата част от годината.

От средата на юни до средата на септември движението на туристи между европейските страни е високо. Това води до повишаване на цените, главно на настаняването и транспорта, в допълнение към трудността при намиране на свободни места в основните туристически дестинации.

Месеците от април до началото на юни и от края на септември до ноември са най-доброто време за пътуване , ако искате да похарчите малко пари. Времето в повечето страни ще остане приятно и дори можете да отидете на плаж на средиземноморския бряг на много по-ниски цени, отколкото в средата на европейското лято.

Зимата , с изключение на коледните и новогодишните седмици, също има ниски цени , въпреки че времето обикновено е студено в по-голямата част от континента.

Кои са най-евтините страни за пътуване в Европа

Когато избирате маршрута, ако искате да похарчите малко пари, за да пътувате из Европа, най-добре е да изберете страни, където разходите за живот са по-ниски и съответно разходите ви за храна, настаняване и транспорт по време на пътуването.

Скандинавските страни, Обединеното кралство, Швейцария, Австрия, Люксембург и Холандия са най-скъпи. В междинен диапазон са Франция, Италия, Белгия, Испания, Германия, Хърватия, Словения.

Най-евтините държави в Европа за пътуване са тези, разположени на изток , като Полша, Унгария, Гърция (с изключение на островите), Сърбия, Албания, Румъния или Чехия. В Западна Европа Португалия е идеална дестинация за харчене на малко пари.

Пътуване с нискотарифни авиокомпании

В момента ниско тарифните полети вече е напълно наложен на пазара. Много авиокомпании предлагат ниска цена в замяна на намалени удобства по време на полет, като например храна, избор на място и безплатен ръчен багаж.

Това явление, което стана много силно в Европа с компании като Ryanair, Easyjet, или Wizz Air, вече се разшири до международни полети с няколко, които са въвели ниски тарифи за полети дори и между някои континенти.

Източник:  besttickets.bg