Керамичните зъбни импланти от циркониев оксид се утвърдиха като алтернатива на титана преди около десет години. Благодарение на нарастващите изследвания, учените успяха да докажат все повече и повече предимства на материала през последните години. Свойствата на керамичните импланти също са значително оптимизирани, така че сега те са също толкова стабилни и издръжливи, колкото титанът.

Допълнителните им ползи за здравето правят керамичните импланти идеалната зъбна протеза, която все повече зъболекари предпочитат пред титана.

Имплантите могат да бъдат поставени индивидуално или да образуват пълен, фиксиран набор от зъби. Антиалергичен, биосъвместим, предпазва от възпаление Циркониевият оксид, фот който са изработени керамичните зъбни импланти, е напълно без метал, хипоалергенен и особено съвместим с целия организъм. Той се държи неутрално в продължение на десетилетия, не отделя частици в околната тъкан и няма имунологична или възпалителна реакция.

Имплантите са 100 процента биосъвместими. Те не само се адаптират перфектно към тъканта, но също така е доказано, че стимулират венците да растат – дори повече от вашите собствени зъби. По този начин те се интегрират оптимално и естетически в околната тъкан.

Добрата интеграция на имплантите предотвратява утаяването на бактериите, които предизвикват възпалителни процеси. Освен това афинитетът на плаката при керамиката е много нисък. Специалната им повърхностна структура също гарантираче бактериите са трудни за отлагане.

Това означава, че рискът от пародонтоза и гингивит е дори по-малък, отколкото при истинските зъби. Керамичните импланти свеждат до минимум всички възможни източници на възпаление и освен това са лесни за грижи. Естетично благодарение на естественото бяло В допълнение към многобройните си ползи за здравето, имплантите на циркониев оксид имат решаващ естетически бонус. Те са естествено бели и трудно могат да бъдат разграничени от вашия собствен цвят на зъбите. Това ги прави идеални за използване в естетически подходящи области като предната част.

В допълнение към естественото бяло, високото им пропускане на светлина им помага да се адаптират перфектно. За разлика от други импланти, при керамиката не проблясва тъмен метал на места, където покривната тъкан е особено тънка. Дори венците да отстъпят с времето, имплантът ще остане напълно бял. По този начин дълготрайните импланти осигуряват красива и уверена в себе си усмивка дори след десетилетия.