Малката баня е предизвикателство, особено когато искате да поберете повече неща в нея или да я направите по-просторна. Ето няколко съвета, които несъмнено ще ви бъдат от полза.

Добавете място за съхранение

Малката баня не е задължително да няма място за съхранение. Можете да оползотворите ограниченото пространство, като добавите някои интересни идеи за съхранение. Например, ако банята ви не разполага с много място, можете да добавите специални шкафове за баня, които да не заемат много място и същевременно да можете да приберете вещите си. Закачалките за кърпи са задължителни, като можете да ги монтирате дори и на вратата, ако няма къде другаде да ги поставите. В някои магазини за баня също можете да намерите ъглови етажерки, които също ще ви спестят място.

Добавете осветление

Осветлението е едно от нещата, които оказват най-голямо влияние върху малката баня. Ярката, естествена светлина ще накара пространството да изглежда  по-голямо. Можете да инсталирате горна светлина, която е снабдена с автоматичен сензор, който включва и изключва светлината, когато сте в банята. Можете също така да монтирате лампа на стената в близост до умивалника. Тя ще създаде идеална светлинна среда за ежедневните ви хигиенни процедури. Чрез правилно поставено осветление можете да създадете визуално усещане за по-голяма баня

Добавете цвят и контраст

Едно от нещата, които правят малките бани да изглеждат по-просторни, е добавянето на цвят или контраст. Можете да използвате цветове като морско синьо или ментово зелено, за да разкрасите пространството и да му вдъхнете живот. Можете също така да изберете контрастен цвят като бяло или черно, за да направите смело изявление. Можете да използвате стенни закачалки или декоративни аксесоари с контрастен цвят или шарка. Така с няколко малки детайла ще направите банята си още по-приятна.

Добавете растения и акцент

Растенията са един от най-добрите начини да добавите цвят, свежест и кислород в малко пространство. Те също така ще добавят малко зеленина и живот в стаята, което ще я направи да изглежда по-просторна и приветлива. Ако имате малък перваз на прозореца в банята, помислете за добавяне на растение, за да ухае стаята по-приятно и да изглежда по-приветлива.