Що се отнася до стенните плочки, всичко е възможно, особено в баня. Можете дори да смесвате материали, цветове и шарки, стига да осигурите хармонията на цялото. Пазете се от много изразени декорации, които може да ви изморят по-бързо, отколкото си мислите …

Стенните панели за баня са идеално водоустойчиви продукти, устойчиви не само на влага, но и на драскотини и петна.

Това покритие може да бъде направено от композитно дърво с висока плътност, PVC, полиуретан.

В банята комбинирането на плочки от различни формати и / или различни материали (фаянс и циментови плочки, мозайка и естествен камък и др.) Помага да се наруши еднородността и да се даде характер на помещението. Можете например да  комбинирате различни формати плочки в идентичен цветови нюанс и ще създадете уникална атмосфера.

Цвят за създаване на дизайн

Ако искате баня с топла атмосфера или по-скоро ориентирана към дзен, изборът на цветове ще бъде от огромно значение.

Знайте, че светлите цветове значително ще увеличат стаята и ще я направят по-светла. Освен това светлите бани създават успокояващо усещане и ви карат да се чувствате приятно докато си взимате вана или душ.

По-тъмните цветове ще внесат индивидуалност и ще дадат перспектива на всички повърхности на банята. Те обаче могат да направят помещението по-мрачно, поради което е хубаво да заложите на добро осветление.

След като сте избрали вашите плочки, помислете за фугата. Тук отново всичко е свързано със стила. В повечето бани изборът на фуга е в класически цвят като бяло, бежово или светлосиво. Въпреки това все повече виждаме тенденция към по-цветните варианти. Цветните фуги, предлагани в безкраен брой цветове и нюанси, се увеличават. Например една нестандартна комбинация е със светли плочки и тъмни или черни фуги. Ако искате да създадете по-различен и интересен дизайн, то можете да го направите и чрез избор на цветни фуги. Това е малката подробност за перфектен завършек.

Източник:  plochki-za-bania.com