Газовите котлони, в частност и модерните професионални газови котлони, отдавна са спечелили популярност като чудесна алтернатива на обемистите готварски печки. Основното им предимство е отличната мобилност, която позволява бързото им транспортиране и позиционирането им на места, където има нужда от тях.


Въпреки факта, че по-голямата част от пазара за такива уреди е заета от електрически и индукционни модели , съвременните професионални газови котлони са изключително добри както по отношение на скоростта, така и по отношение на функционалността.
Днес на пазара се предлага широка гама от професионални газови котлони, които се различават по размер, вид и брой горелки, повърхностен материал и неговото покритие, както и голям брой други функции и характеристики. Всичко това често води до затруднения при избора на определен модел, затова е важно предварително да се разберат всички нюанси и характеристики на подобни уреди.


Как да изберем най-подходящите професионални газови котлони
Както бе споменато в началото, съвременните модели газови котлони могат да се различават в цял списък от различни параметри и характеристики на работа. На първо място, това се отнася до броя на горелките, който може да варира до пет. Типът горелки и материалът на производство също са важни. Изборът на тази или онази опция трябва да се основава на вашите собствени нужди, характеристиките на процеса на готвене и броя на хората, които ще обслужвате. Важно е предварително да се вземат решения за необходимите функции и параметри, за да не се харчат излишно пари за нещо, което няма да ви свърши добра работа.


Видове материали за котлони


Повърхностният материал играе важна роля не само за естетическия вид на оборудването, но и за лекотата и практичността на почистването. Днес се предлагат модели за продажба, изработени от неръждаема стомана, емайлирано покритие и закалено стъкло. Всяка опция за покритие има свои плюсове и минуси, така че е важно да разгледате по-подробно техните свойства.