Идеи за модерна сива баня, от които да се вдъхновите

Модерната сива баня е нещо наистина изискано и елегантно. Сивият цвят е много модерен през последните години и често го виждаме в списания за дизайн на дома. Сивите и черни нюанси се съчетават добре с бани с големи размери и не чак толкова с малки помещения, където е за предпочитане да се използват бели или светли плочки.

Запазете този възхитителен тон в дома си с някои полезни съвети и трикове. Като всеки неутрален цвят, той намира място във всяка стая в жилището. Заложете на него в банята си и ще разберете защо сивото е цветната тенденция на десетилетието. Изберете правилния нюанс и разберете как точно работи светлината във вашата баня. Играйте с тоновете и експериментирайте с различни мостри, но внимавайте. Ако не изберете подходящата комбинация от цветове и модели покрития, сивото може да доведе и до отрицателен ефект. Така например в мрачни пространства светлосивите тонове могат да изглеждат твърде студени, а тъмните сиви нюанси може да изглеждат твърде черни.

Сивият цвят твърде студен ли е за банята?

Не! Сивото може да бъде наистина релаксиращ нюанс, когато се съчетае с правилните цветове. Повечето палитри работят добре със сивото, но се придържайте към един или два цвята за внимателно обмислена дизайнерска цветова схема. Научете как да наслагвате сиви тонове за успокояващ ефект или да ги комбинирате с други цветове, за да добавите допълнителен щрих към вашата дизайнерска схема.

Сегашната тенденция е да се използват силни и живи цветове, които се открояват в неутрален контекст. Като използвате един и същ цвят, но в неговите по-бледи и по-дълбоки превъплъщения, можете да създадете богат, контрастен външен вид, който все още е хармоничен и координиран.

Бетонът наистина може да намери място в банята, тъй като образува единична, безшевна повърхност и може да бъде формован във всякаква форма. Бетонът също може да бъде чувствен, тактилен и наистина красив – създавайки безпроблемно покритие от пода до тавана. Добавете трето измерение с акцентен цвят – розовото е горещо в момента!

Източник: faians.com