Всичко, което трябва да знаете за банята

Подновяване на цвета в банята

След забързаните 70-те и 80-те години в банята отдавна преобладава бялото. Бялото е синоним на чистота и като такова се е утвърдило от много години в баните, независимо дали е за плочки, стени или дори керамика. Този период на безспорно царуване на бялото обаче изглежда свърши днес. Благополучието и комфортът станаха по-демократични, а с тях и определени нюанси на цвета.

За собствениците на жилища или апартаменти продължителността на живота на оборудването и външния вид е от голямо значение, тъй като банята обикновено се използва от 20 до 30 години, като през това време се използва почти постоянно.  Това е и причината бялото да не е изчезнало напълно. Повечето керамични изделия за баня остават именно в този цвят. Основната идея е проста: белите плочки за баня се комбинират с много цветове и лесно можете да разнообразите помещението с аксесоари.

Свежа и светла атмосфера

Стените на банята често са украсени с нюанси като бежово, светло сиво или бледо розово. Неутралните цветове носят нотка на модерност и се отличават с вечна красота. Те също така придават известна елегантност на белите мивки и тоалетни.

Нашият съвет: Фокусирайте се върху класическите форми и цветове за обзавеждане на баня и керамика и вместо това изберете топлите и дискретни цветове по стените. И не забравяйте: Правете повече с по-малко. Препоръчително е да се избягва асоциирането на твърде много нюанси на цвета. Това често се оказва не само непривлекателно, но може и да даде на помещението тежко и разхвърляно усещане.

По отношение на декорацията и аксесоарите обаче можете да изберете по-живи и модерни цветове – тъй като е по-лесно и много по-евтино да промените мнението си тук.

Цветове, които никога не излизат от мода

Преглед на пастелни тонове

  • Пясъчните нюанси блестят със своя топъл външен вид. Пясъкът и голите цветове действат успокояващо и предават усещане за спокойствие и хармония.
  • Нюанси на сивото : нюансите на сивото са толкова многобройни, колкото и гъвкави. Те стават по-топли с нотка на кафяво и освежаващи с нотка на синьо. Аксесоарите в червено, жълто и тюркоазе се комбинират особено добре със сивите бани.
  • Пастелни тонове : Светло синьо, розе, мента и компания са синоним на лекота и благополучие. Предимството на пастелните нюанси е, че се съчетават много добре с бялото.