Защо трябва да обмислим закупуването на чифт сребърни обеци?

Знаете ли какво бижу притежава почти всяка една дама? Ако сте предположили сребро, то сте на прав път. Има едни сребърни бижута, които се носят вече векове наред под различни форми, с различна големина и с различно захващане – това са очарователните сребърни обеци. Ако все още не сте си подарили красиви сребърни обеци, то в Somaha ще откриете изящни модели, които ще допълнят пълноценно колекцията ви с бижута. Какво обаче във вида на среброто го е направило толкова предпочитано за изработката на бижута вече години наред? Решихме да изброим всички позитиви на среброто и сребърните бижута, за да не се чудите, дали са подходящи за вас, следващият път , когато отворите страниците на магазин за бижута.

Защо да изберем среброто пред останалите метали?

Макар всички да знаят за красивия блясък на среброто и на сребърните бижута, то има и други преимущества. Среброто притежава антибактериални свойства и в миналото това е била една от основните причини за неговата популярност. Някои поверия твърдят, че когато носите сребро близо до тялото си, например красиви сребърни обеци, то ще балансира настроенията ви и телесната температура. Според някой специалисти, среброто може дори да помогне на хората с тревожност и депресия. Сребърните обеци като моден аксесоар със сигурност ще повишат усещането за елегантност, така че това не е заблуда.

Интересно свойство на среброто е посиняването му, когато се докосва до токсини. Добрата новина е, че професионалните бижутери го почистват за нула време и това не е нещо, което трябва да ви тревожи. Много дълго време, вашите сребърни бижута може да не се нуждаят от никаква поддръжка, освен от едно леко забърсване.

Сребърните обеци могат да бъдат изработени с най-различни видове закопчалки и захващане. Спрямо дизайна и модела, едни закопчалки са по-подходящи от други. Това пък разширява кръга от хора, които искат да носят определени тип обеци, но не искат обецата им да се захваща с клипс например. Освен разнообразието от модели, хората обожават тези бижута и заради техния блясък. Няма сребърна обеца, която да не ви заслепи с изящните си линии без значение, дали е голяма или малка. Малко известен факт е, че добре полираното сребро има много голяма степен на отразяване, което веднага го подрежда на челно място в категорията метали, подходящи за изработка на бижута, прибори за хранене и други престижни стоки.

Сребърните обеци могат да осигурят безупречна елегантност на всеки външен вид. Те са неразделен аксесоар към повечето визии и деколтета. Рядко има деколте, което да не може да се съчетае с чифт сребърни обеци. Обеците са първият аксесоар, който другите забелязват, когато ни погледнат, така че съвет от нас е много прецизно да ги подбирате.

Устойчивостта и практичността на среброто допълва списъка с преимущества. Освен това, носенето на обеци не ви разсейва, както ако носите големи, дрънчащи гривни. Гривните и пръстените може да ви притесняват или да ви разсейват, докато работите, но обеците много трудно биха го направили.

Не можем да пропуснем и факта, че сребърните обеци са перфектен подарък за дами на всякаква възраст.

Най-добрите модели сребърни обеци

Можете да се изненадате колко много разнообразни модели сребърни обеци съществуват. Тези, които обаче задължително трябва да имате в гардероба си са едва няколко чифта. На първо място, това са малките, кокетни сребърни обеци топчета или цветченца. Те ще ви придадат изисканост, когато не искате да наблягате на бижутата си, но със сигурност не искате и да останете без такива. Такива обеци са подходящи за носене и с вдигната и със спусната коса.

Чифт красиви, висящи обеци са следващите в нашия списък. Те са перфектното допълнение за парти вечери, срещи или пък похапване след работа с приятели. Те могат да бъдат тънки или пък по-широки както и с камъни. И в двата случая, обеците са подходящи за дълбоко деколте и за по-отворени рокли. Колкото са по-големи на размер, толкова повече ще искате да ги показвате, така че съвет от нас е, да ги носите с прибрана коса – на опашка или на кок. Имайте предвид и че висящите обеци подчертават скулите и брадичката ви.

Третият чифт сребърни обеци, без който не можете да минете, са обеците акцент. Те задължително са големи на размер, като е възможно да бъдат триъгълни, многоъгълни, с шипове или в някаква друга нестандартна форма, която привлича внимание. Ако комбинирате такива обеци с колие или гривна задължително трябва да съвпадат по стил, големина и форма. В противен случай може да изглеждате натруфено, вместо елегантно и прилежно.

сребърни обеци с камъче и винт

На последно място ще поставим капковидните обеци, които са класика. Те са красиви висящи обеци, подходящи за елегантно облекло и обли деколтета. Много често се комбинират и с деколтета тип лодка, защото подчертават дължината на врата на дамата. Капковидните обеци понякога са украсени с много камъчета и блестят забележително отдалече. Тях можете спокойно да ги носите с пусната коса, дори и леко прикрити и те пак ще съберат погледите на всички.

Как да носим сребърните си обеци със стил и увереност

Усещането за стил идва с правилно подбраните бижута, които се съчетават добре с облеклото ви. Ако сте комбинирали по елегантен начин вашите сребърни обеци с колието ви или гривната, то няма как да не излъчвате изящество и грация. Сребърните обеци сами по себе си ще известят всички около вас, че вие притежавате добър вкус за бижута.

Увереността в правилния избор ще дойде още след първия комплимент за обеците ви. След това вече със сигурност ще знаете, че и другите оценяват като вас красотата на това бижу и биха го носили на себе си.

Разнообразието от дизайни и стилове може да обърква всеки един човек, който е решил да си избере бижу. Съвет от нас е винаги да си мислите за любимите си дрехи, когато избирате обеци, гривни или колиета. Само така ще си вземете чифт обеци, които да отговарят лично на вас, на вашата индивидуалност и виждане за стил. А, едва ли има нещо по-красиво, от уверената в собствения си стил жена? Сребърните обеци са останали с причина едни от най-носените бижута до днес, така че смело си изберете чифт подарък, лично за вас.