Прозорците са важен структурен детайл от конструкцията на една сграда, осигуряващ естествена светлина, вентилация и връзка с външния свят. Те обаче са и уязвими точки, които потенциалните натрапници могат да използват, за да получат неоторизиран достъп до нашата собственост. Поради тази причина оборудването им със секюрити обков за дограма, е от първостепенно значение за защитата на домовете и бизнеса ни от потенциални взломни кражби.

Какви са функциите на анти-взломния обков?

Анти-взлом обковът представлява група механизми, които се монтират на ключови точки в дограмата, предотвратявайки неправомерното отваряне на прозорците от външната страна. Такова решение е особено необходимо за жилища и обекти, намиращи се на приземните и ниски етажи на сградите. За щастие, подсилена защита винаги може да се добави към вече монтирани дограми.

Живущите на високите етажи на жилищни сгради също трябва да помислят за инсталирането на допълнителна система за сигурност. Тук става въпрос за полезни решения, които специализираните фирми като V Maxprotect предлагат на семействата с малки деца. Това са блокиращи устройства, които не позволяват отварянето на прозореца от оставени без надзор малчугани.

Защита на вашите ценности

Входната врата все по-рядко се използва от обирджиите като място за проникване в един дом, офис или търговски обект. Прозорците са често срещани входни точки за крадците, които искат да откраднат ценни вещи. Чрез инсталирането на секюрити обков, собствениците на жилища могат да защитят имуществото си, като гарантират, че ценни предмети, важни документи и електронни устройства остават извън обсега на потенциални престъпници.

Това допълнително ниво на сигурност дава на собствениците на жилища спокойствие, особено когато са далеч от помещенията си за продължителен период от време. Желателно е защитата на дограмата да се обвърже с алармена система. По този начин, в случай че престъпниците решат да атакуват стъклопакета, алармата ще извести директно собствениците или охранителната фирма.

Гаранция за личната ви сигурност и сигурността на вашето семейство

Нахлуването на криминално проявени лица в дома ви може да бъде наистина травмиращо преживяване за вас и вашето семейство. Правилно обезопасените прозорци допринасят значително за личната ви безопасност, като намаляват риска от насилствено проникване в жилището ви.

Секюрити бравите на прозорците и здравите блокиращи устройства помагат за предотвратяване на неоторизиран достъп, което прави по-трудно за нарушителите да нападнат лица, намиращи се в някое от помещенията. Това усещане за сигурност позволява на обитателите да се чувстват сигурни и спокойни в собствените си жилищни пространства.

Начин да създадете една завършена система за сигурност

За да постигнете цялостна сигурност и защита на своето жилище е от съществено значение да приложите многопластов подход. Защитните елементи за прозорци могат да допълнят други мерки за сигурност като алармени системи, сензори за движение и камери за наблюдение.

Когато са интегрирани в сплотена система за сигурност, обковите подобряват защитата на вашата собственост, създавайки страхотна бариера срещу потенциални заплахи. За инсталирането на подходящите блокиращи елементи е важно да се използват услугите на специалист.

Експертните екипи на V Maxprotect са способни да ви предложат подходящи решения за всеки вид дограма, независимо от нейния дизайн и материал. Компанията предлага завършен цикъл от продукти и услуги, така че да не търсите други изпълнители за отделните операции.