Бързите кредити се оказаха полезни за мнозина в трудни моменти, но понякога те могат да се превърнат във вир от дългове, трудни за контролиране. За да избегнете тази затруднителна ситуация и да погасите бързите кредити по-лесно, искаме да ви представим няколко полезни съвета и тактики.

Финансов бюджет

Началото на финансовата дисциплина е създаването на месечен бюджет. Запишете всички приходи и разходи, включително вноските по кредитите. Съставянето на такъв плат не само ви показва нагледно какви са ви задълженията, но и по него можете да прецените дали можете да съкратите даден разход, от който да спестите пари. Такива разходи могат да са допълнителни канали към абонаментния ви план за телевизия или покупка на излишни вещи.

Обединяване на няколко кредита

Ако имате няколко кредита и вече трудно се справяте с погасяването им, то можете да прибегнете до обединяването им в един. Така месечната вноска ще е една, а не няколко и това ще намали от напрежението и крайните суми, които имате да заплатите.

Ако не искате да обединявате задълженията си, то обърнете внимание на това кои бързи кредити са с по-високи лихвени проценти от други. Първо погасете тези с по-високи лихви, за да намалите общата си задлъжнялост по-бързо.

Бързи кредити

Договаряйте срокове и лихви

Ако срокът за погасяване на кредитите ви се струва твърде кратък, обмислете преговори с кредиторите. Мнозина са готови да удължат сроковете, ако знаят, че ще получат своите пари.

Избягвайте нови кредити

Покрай наличните задължения, избягвайте да взимате нови кредити. Това само ще засили финансовия ви стрес и ще увеличи общата ви дължима сума.

Разгледайте алтернативи

Ако имате някакъв ресурс, който може да ви помогне, като продажба на ненужни вещи или временна работа, използвайте го за погасяване на дълговете.

Разбирането на основите на финансите може да ви помогне да избегнете неприятни ситуации в бъдеще. Обучавайте се и научете как да управлявате парите си по-ефективно.

Най-важният аспект в погасяването на дълговете е дисциплината. Постоянно следете напредъка си и не се отклонявайте от бюджета и плана си за погасяване.