Смятали ли сте някога, че онази мрачна част от вашият двор може да се превърне в прекрасна и цветна зимна градина? Това е възможно, а още по-вълнуващото е, че можете абсолютно сами и по ваш вкус да подредите своята зимна градина.

За тази цел се нуждаете от подходящо слънчево помещение, саксии с цветя и растителност и разбира се градински инструменти, аксесоари и други по-дребни неща. Освен градинските цветя, ще имате нужда и от няколко съвета, какво да поставите в своята зимна градина около красивите декоративни храсти. В интерес на истината можете да поставите в градината си дори иглолистни дървета. Те ще са вечно зелени и така цялата гледка на градината ви ще е зелена постоянно. Някой широколистни дървета също са добра опция за градина, а малките овощни дървета ще придадат цвят и аромат.

Във вашата зимна градина трябва да има подходящи места, като етажерки или рафтове, където да аранжирате саксиите и кашпите. Градинските мебели не са за пренебрегване, защото все пак трябва да сядате някъде и да се наслаждавате на прекрасните декоративни треви. В същото време тези мебели ще направят разликата между зимна градина и обикновена оранжерия за увивни растения. На не бързайте да се радвате, преди тази наслада ви чака доста работа. Потърсете и се снабдете с подходящи инструменти и аксесоари за градината. Във всички случаи ще имате нужда от поливна система или поне градински маркуч, градинарска ножица, ръкавици, косачка за плевели и други подобни градински аксесоари.

Покритието на вашата градина е добре да бъде предимно от алуминиева дограма. Най-добрият вариант за зимна градина обаче си остава дървената дограма. Тя става част и хармонично си отива с вашите широколистни дървета. В същото време натуралната дървена дограма позволява на помещението да диша. Това означава, че влагата няма да бъде проблем за вашата зимна градина и растенията вътре.

Гранитогрес, теракот – това са основните материали, от които се прави подът в една зимна градина. Около тях можете да поставите растения за жив плет, които да оформят различните пространства. Все пак въображението ви може да работи безспирно и да поставите соларно осветление в своята зимна градина, около своите цветя за алпинеум. Те ще придадат допълнителен уют, топлота и усещане за дом.

Цветята можете да поръчате онлайн. Така спестявате време и пари, а за вас остава единствено да поставите всяко едно растение с цени напълно по джоба, а след това да се грижите за всичко чрез необходимите градински аксесоари и инструменти.

Като последен съвет от сайта https://www.moxo.bg/ научихме, че е много полезно към градинските аксесоари да добавите и специални уреди против вредители. Няма да ви бъде приятно котката на съседите да влезне и да събори и унищожи красивите цветя в кашпи или да намерите екскременти от кучета или гризачи. За тази цел е желателно да се снабдите с ултразвуков уред против кучета, котки, птици и гризачи.

Така с подходящо помещение, красива растителност, мебели, осветление и градински аксесоари ще създадате най-романтичната и красива зимна градина.