Знаете ли, че търсенето на водопроводни и канализационни услуги се е увеличило значително през последните години? Това съвсем не е изненадващо, като се има предвид колко проблеми могат да причинят подобен тип аварии.

Този скок в търсенето естествено доведе до разширяване на предлагането, както и до подобряване на качеството на услугата. Във всеки по-голям град у нас има поне няколко фирми, на които може да разчитате в случай на водопроводна авария. Vik-plovdiv, например, е доставчик на ВиК услуги в Пловдив и околностите. Това, което е по-важно обаче е, че компанията разполага с екип от специалисти, който е на разположение 24 часа в денонощието. Спешните ВиК услуги на vik-plovdiv могат да ви бъдат от полза в редица ситуации – ако ви се спука някоя тръба посред нощ или имате проблем с канализацията, който не можете да отстраните сами.

Обаждането на спешен водопроводчик може да ви спести много главоболия и да предотврати по-нататъшни щети върху вашия имот. Въпреки това, хората често не са сигурни, дали проблемът им изисква спешно внимание. Макар че, повечето повреди във водопроводната система са доста очевидни, има някои ситуации, в които може да си мислите, че бихте могли да се справите сами. Това обаче не винаги е добра идея и дори може да влоши нещата още повече.

Ето защо сме съставили това ръководство, където ще опишем конкретни водопроводни проблеми, които изискват спешна професионална намеса. Така че, продължавайте да четете!

Наводнение

Наводнението е един от най-сериозните водопроводни проблеми, които определено изискват незабавно внимание – и то професионално. Този тип авария може да засегне много места от вашия дом и да причини трайни щети на подовите настилки, мебели, килими и др. Да не говорим, че има вероятност да не можете да използвате дома си, в случай че наводнението е по-сериозно. Имайте предвид, че ако не се заемете с отстраняването на този проблем на момента, има реален шанс да се наложи да платите хиляди левове за ремонт след това.

Така че, ако откриете следи от течове в дома си, без значение дали са минимални или по-сериозни, незабавно се обадете на спешен водопроводчик. Колкото по-бързо го направите, толкова по-добре.

Запушена мивка

Това е проблем, който може да възникне внезапно и с който в повечето случаи бихте могли да се справите сами. Понякога обаче запушената мивка може да е знак за сериозен проблем, особено ако запушването се повтаря отново и отново.

Такива аварии най-често засягат кухненските мивки и сифони, като мазнините са сред основните виновници за възникването на блокажи. Това, което се случва е, че мазнината се втвърдява и залепва по повърхността на тръбата, създавайки слой, който затруднява преминаването на вода. Това може да доведе до опасни ситуации, като спукване на тръбата, получаване на течове и дори наводнения.

Така че, ако запушването на мивката продължава, въпреки опитите ви да го отстраните, може би е най-добре да се свържете с професионален водопроводчик.

работа за водопроводчик

Ниско водно налягане

Ниското водно налягане понякога може да бъде сигнал за сериозен водопроводен проблем, особено когато засяга всички кранове в дома ви. И колкото по-голям е спадът, толкова по-вероятно е проблемът да е голям и да изисква професионална намеса.

Ниското налягане на водата има вероятност да бъде причинено от натрупване на варовик вътре в тръбите, което евентуално може да доведе до повреда с течение на времето. По-сериозен проблем е, ако този спад се дължи на запушване на тръбите. В такива ситуации, е най-добре да потърсите услугите на спешен водопроводчик, за възможно най-бързото отпушване на канали и тръби.

Спукана тръба

Спуканата тръба е водопроводен проблем, който трудно може да остане незабелязан, тъй като обикновено води до течове или наводнения. Както споменахме по-рано, наводнението може да причини необратими щети на вашия дом. Хубавата новина е, че винаги може да спрете водата от главния кран и да избегнете по-нататъшно наводнение. Това обаче, няма да ви помогне да се справите с основния проблем. Освен това, когато водоснабдяването към дома ви ви е спряно, вие няма да може да се къпете, да правите кафе, да използвате тоалетната и да извършвате други основни дейности. В такива случаи, спешните ВиК услуги са вашето най-добро решение. Те ще ви помогнат да се справите с проблема своевременно и да възстановите нормалното състояние на дома си.

Запушена тоалетна

Въпреки че може да сте се справяли сами със запушена тоалетна в миналото, това всъщност е работа, която е най-добре да оставите на професионалистите. Упоритите запушвания могат да доведат до наводняване на вашата баня. Това освен, че е изключително неприятно, то може да бъде и опасно за вашето здраве, като се има предвид съдържанието, което ще излезе от канализацията. Нещо повече, ако наводнението е твърде голямо, то може да причини трайни щети на дома ви. От съображения за безопасност, е най-добре да се свържете със спешен водопроводчик.

Връщане на мръсна вода

Обратното връщане на мръсна вода често може да се окаже доста сериозна авария. Обикновено лесно може да разберете кой домакински уред или канал е запушен и причинява обратно връщане. В някои случаи обаче връщането на мръсна вода се случва в различна част от дома ви, а не там където използвате водата. Например, пускането на вода в тоалетната може да причини връщане в кухненската мивка или ваната. Това обикновено е сериозно, тъй като може да се дължи на запушване извън дома ви или дори проблем с главната канализационна линия. В такива ситуации, е най-добре да потърсите помощ от професионалисти. Те могат безопасно да идентифицират проблема – може би като използват термокамера, за да инспектират тръбите – преди да предприемат ремонт.