Когато говорим за бързи кредити, имаме предвид тези финансови продукти, които ни дават възможност да получим определена сума пари за много кратко време. Финансово-кредитните институции са се специализирали в този тип продукти, измествайки други посредници като банките.

Основни характеристики на бързите кредити

Бързите кредити се характеризират преди всичко с три основни аспекта:

Скоростта на предоставяне

Без съмнение, ключовият елемент на бързите кредити е, че ви позволяват да получите пари почти веднага. Ако става въпрос за суми, които не надвишават 1000 лева, нормално е парите да са в разплащателната ни сметка за по-малко от 30 минути. Ако сумата вече е по-висока, времето за превод може да бъде удължено между 48 и 72 часа. В зависимост от нашата банка и тази на кредитора.

Бързи кредити

Простотата на процедурите

За разлика от това, което се случва с традиционното банкиране, бързите кредити са гъвкави и лесни за обработка.

Онлайн формат

Всички тези заеми се характеризират с това, че се правят чрез интернет. Всъщност друга от причините, поради които са толкова бързи в своите концесии, е, че те са онлайн компании. Можем да изпратим документацията през Интернет и да формализираме практически всички стъпки чрез мрежата. Освен ако не става въпрос за по-високи суми, в който случай трябва да се подпише договор пред нотариус.

Недостатъци на бързите кредити

Основните недостатъци на бързите кредити са:

Висока лихва. Лихвата е друг от най-характерните елементи на тези заеми. Заеми под 1000 лева, които се отпускат средно за 30 минути, се характеризират с високи лихви. Срокът за погасяване на този вид кредит обикновено е максимум 30 дни, но в някои случаи може да бъде и на равни месечни вноски.

Възможни наказания. Когато кандидатствате за тези заеми или друг финансов продукт, е важно да прегледате договора в детайли. Понякога някои от компаниите, които отпускат този вид кредит, включват освен лихва (повече или по-малко висока), възможни комисионни и неустойки в случай на нарушаване на договора.