Може би се чудите какво е протеинов хляб и по какво се различава от традиционния хляб. Хлябът с високо съдържание на протеини съдържа няколко грама протеин на филия, има ниско съдържание на въглехидрати и предлага по-дълго усещане за ситост. Можете да намерите хляб с високо съдържание на протеини в магазините за хранителни стоки, така че няма да се налага да ходите далеч, за да го намерите.

Хляб с високо съдържание на протеини

Протеиновият е популярен начин за увеличаване на приема на протеини. Някои марки използват протеинови прахове, докато други използват пшеничен глутен или соев протеин. Много също използват смлени ядки или варива, за да добавят протеинов тласък. Именно такъв е случаят с фирма Симид, които използват изцяло растителни съставки, богати на протеин.

Някои хлябове с високо съдържание на протеини също се правят с покълнали зърна. Това помага да се направят хранителните вещества по-бионалични за тялото. Те също са препечени, за да придадат хрупкава текстура на хляба.

Какво е протеинов хляб - Живена Има ниско съдържание на въглехидрати

Протеиновият хляб се прави с по-малко брашно от обикновения хляб. Обикновено съдържа повече протеини и мазнини. Понякога се нарича и „хляб с ниско съдържание на въглехидрати“. Един хляб с ниско съдържание на въглехидрати може изобщо да не съдържа брашно.

Осигурява по-дълго чувство за ситост

Сандвич, направен от пълен с протеини хляб, може да ви помогне да се чувствате сити за по-дълго време. Храните с високо съдържание на протеини имат висок индекс на засищане и могат да ви помогнат да намалите приема на храна, без да правите компромис с вкуса. Тези храни също обикновено са с по-малко мазнини, цели и преработени съставки.

Усещането за ситост е различно от насищането и индексът на ситост е различен за всяка храна. Някои храни имат по-висок индекс на засищане от други, като белия хляб. Колкото по-голямо е числото, толкова по-дълго ще се чувствате сити. В проучване през 1995 г. изследователите сравняват индекса на ситост на популярни хранителни продукти с този на белия хляб. Варените картофи имат най-висок индекс на ситост от 323, докато пържените картофи са с най-нисък. Индексът на различните храни може да бъде повлиян от състава на храната, процеса на готвене и съдържанието на хранителни вещества.

Какво е протеинов хляб - Живена Филия

Широкоразпространен е

Ако търсите хляб с високо съдържание на протеини, алтернатива на стандартните бели питки, вие сте попаднали на правилното място. Разновидностите, предлагани в супермаркетите днес, са значително различни от стандартните хлябове, но определено си струва да ги разгледате.

Протеиновият хляб се прави от различни източници, включително пшеничен глутен или протеин на прах. Освен това съдържа много фибри, така че може да помогне за ограничаване на апетита ви. Протеиновият хляб също е чудесен вариант за тези, които са на диета с ниско съдържание на въглехидрати, защото се смила много по-бавно от въглехидратите. Ще откриете протеиновият хляб на Симид във всички хранителни магазини в страната, включително и тези, които предлагат пазаруване онлайн и доставка.