Да се подарява букет за рожден ден се е превърнало в традиция, която се спазва от милиони хора по целия свят. Цветята винаги са били начин да се изразяват различни емоции. Благодарение на тях успяваме да кажем какво чувстваме без да използваме думи.

Обикновено цветето е само придружаващ към основния подарък. Важно е обаче да го има, защото прави изненадата по-пълна и й придава завършен вид.

Цветята за рожден ден със сигурност са различни в зависимост от човека, на когото ги подаряваме. И не забравяйте, че освен да поднесете букета лично като уважите празнуващата особа, може да се възползвате от възможността да поръчате онлайн букет с доставка лично до човека, който чества своя празник.

1. Букет за майка ни

Според цветарите, ако търсим букет за рожден ден на мама, то най-удачни са лилиумите и калиите. Разбира се, причината се крие в тяхната символика, а именно – нежност и благодарност. Букетът от рози също е чудесен избор. Като цвят подходящи са всичките без червените, които прилягат повече за празник на гадже, съпруга или любовница.

2. Букет за сестра

За мнозина правилният избор на букет за рожден ден е истинско изпитание. Така например като един от най-предизвикателните хора, за които избираме цветя се оказва не кой да е, а нашата сестра. В случай, че не знаем какви цветя харесва може да й подарим розови рози. Те показват силна привързаност, но за разлика от червените, са идеални за роднина. Към тях може да се добави нещо малко като добавка – плюшена играчка, картичка или бутилка вино.

3. Букет за приятелка

Букет от жълти рози говори за радост, добронамереност и добра воля. Поради тази причина цветарите ги определят като едни от най-търсените за рожден ден на приятелка. Ако предпочитаме да заложим на не толкова комерсиално цвете, то герберите са чудесна алтернатива за празник на скъпа наша приятелка. В тези ситуации също често има малки странични подаръчета, но те по-скоро са шегубийни особено, ако става дума за младо момиче. За случаите, когато търсим букет със свежи цветя за рождения ден на най-добрата ни приятелка, може да изпъкнем с оригиналност, купувайки слънчоглед. Той е символ на лоялност и дълъг живот. Точно такова трябва да е едно приятелство.

4. Букет за съпруга

Последно, но не и по важност, е цветето, което ще изберем за рождения ден на нашата съпруга. Тук няма две мнения по въпроса, че букет с червените рози са най-добрият избор, който можем да направим. Те символизират отдаденост, страст и силна любов, каквато обикновено се изпитва към този най-важен човек в живота ни.

Какъвто и подарък да изберем за рожден ден, букетите с цветя са неизменна част от впечатлението, което ще оставим. Ако го взимаме за юбилей, то е добра идея букетът да възможно по-голям и внушителен. Ако искате изненадата да бъде впечатляваща може да поръчате анонимно доставката на цветя с придружаваща картичка или дори шоколадови бонбони или друга изненада.