Когато говорим за тунинг части на автомобил е важно да отчетем факта, че има такива, които са предназначени за външната част – екстериорни и такива, които са за вътрешната – интериорни. Ако първите подобряват цялостната визия на колата за всички останали, то вторите внасят комфорт главно за нас самите. Без значение дали сме шофьор или пътник, ще можем да се насладим на екстрите, които тунинг аксесоарите осигуряват.

В тази статия ще обърнем внимание основно на втория вид. И така нека видим, кои са най-често избираните тунинг части за интериора на нашия автомобил?

Поставки за чаши

Безспорно това е нещо, което всеки би оценил. Мултифункционалността в случая е неоспорима, защото можем да ползваме поставката за чаши за нашето кафе, енергийна или безалкохолна напитка и т.н. Ако не сме купували поставки за чаши досега е добре да имаме предвид, че на пазара могат да се намерят различни серии за отделните модели и марки коли. Със сигурност, няма да ни е излишно да вмъкнем тази практична тунинг част към цялостния интериор на колата ни.

Подлакътници

Голяма част от съвременните автомобили разполагат с подлакътници. Разбира се, това съвсем не важи за всички, което именно е причина да се търси допълнително като тунинг част. Подлакътниците, както и чашите внасят изключителен комфорт в интериора, предоставяйки удобство както за самия шофьор, така и за неговия спътник на предната седалка. Без съмнение, контейнерът, който е в същността си подлакътника, е много подходящ за съхранение на лични вещи, които помагат да се поддържа ред в автомобила. Най-често вътре могат да се намерят дребни монети, документи на колата, мокри кърпи и прочие. Безспорно, благодарение на този тунинг аксесоар за интериора на автомобила, ще имаме едно при приятно време в превозното средство.

Топка за скоростен лост

Последно, но не и по важност ще поговорим за топката на скоростния лост, като един от най-търсените тунинг части за интериора. Няма две мнения, че тя е супер уникален начин да внесем нотка на различност в личната ни кола. Възможността сами да направим избора за вида на тази част е страхотна, защото ни позволява да оставим нашия отпечатък. Можем да избираме между 5 или 6-степенен скоростен лост, а също така и автоматичен. Освен по това можем да ги различим и по материала, от който са направени – алуминиеви, кожени, хромирани и т.н.

Спортни педали

Всеки почитател на оптичния тунинг знае, че този аксесоар, освен че е красив е и много практичен. По-дългите от нормално вградените спортни педали променят цялата визия на автомобила отвътре като му придават наистина спортно излъчване. Освен с това, те се славят и като много по-удобни от стандартните педали и дават възможност за почивка на краката на шофьора. А когато седнете на удобната седалка тип Рекаро, вгледате се в ринговете за табло, докоснете педала на газта и чуете онзи грохот на двигателя, сякаш всичко това ви пренася на друго място.

Има многобройни варианти за обновяване на интериора чрез тунинг части. Богат избор можем да намерим в повечето онлайн магазини за авточасти.

Дори и в случай, че не сме напълно убедени в какво точно искаме да се изразява промяната, можем да се вдъхновим и да вземем решение само за няколко минути. Достатъчно е да притежавате любов към тунинг автомобилите, капка адреналин и желание за високи скорости. След това само трябва да потърсите онлайн магазин за тунинг части и да поръчате най-подходящото за своя автомобил, което да го преобрази и да накара всички да обръщат глава след вас.