Няма точен размер или тегло, за да изглеждате загадъчно. Носенето на дрехи по ваш размер, носенето на по-малки дрехи няма да ви направи да изглеждате по-слаби, това скъсява височината ви и показва кожата ненужно. Също така избягвайте да купувате нещо с идеята, че ще отслабнете по-късно, за предпочитане купете нещо във вашия размер и ако отслабнете по-късно, можете да го занесете на шивача, за да го приспособят към фигурата ви или още по-добре да обновите гардероба си.

– Избягвайте дрехи, които са твърде тесни, те подчертават любовните ви дръжки и дори вземете нови, избягвайте тъкани тип ликра или много твърди тъкани тип кожа. В идеалния случай, ако ще изберете гъвкава дреха, най-добре е да дадете на свобода на тялото при контролиране на формата.

– За много широки дрехи крайностите никога не са добри, и носенето на много широки дрехи също не е решение. Не е нужно да се покривате, не забравяйте че идеалното е дрехата да подчертава силуета ви, а не да го скрива!

– Кажете „да“ на цветовете! Забравете фалшивия мит, че закръглените хора не могат да носят цветно или че черното ще ви накара да изглеждате по-слаби, то наистина е за да подчертае вашите качества и това е нещо, което се постига чрез разумно използване на дрехите. Осмелете се да използвате всички цветове, които светът ни предлага. Освен това на пазара можем да видим изключително красиви модели дамски жилетки и пуловери в големи размери.

– Ако говорим за деколтета, определено V деколтето, то е вашият най-добър приятел, разбира се можете да носите квадратно деколте, препоръчително  е, ако имате къс врат или силно изразена двойна брадичка, избягвайте водолазките.

– Независимо от вашия размер, кажете „да“ на щампите, просто се уверете, че поддържате баланс в цялото си облекло.

-Избягвайте обувки с висок ток или много тънки каишки, не забравяйте, че те могат да ви наранят, ако имате много дебели крака или глезени, те също могат да направят краката ви да изглеждат много зле. Дори и да сте фенове на ботушите, гледайте да не ви стягат.