Спалното бельо се купува веднъж и се ползва дълго време. Затова е много важно комплектите, които избирате да бъдат с добро качество. Какво означава това? Например, цветовете да не избледняват бързо, тъканите да не се износват и да губят естетичния си вид.

Няколко думи за качеството на спалното бельо

Огромно значение за това има съставът на тъканта. Синтетичните материали не „дишат“ и могат да причинят алергии.  Затова е по-добре да заложите на естествени тъкани – все пак здравето и настроението на човек зависят пряко от добрата почивка и сън.

Какво спално бельо да изберете?

Една трета от живота си прекарваме в леглото, а през това време кожата ни е в контакт със спалното бельо. Ако то е изработено от евтини материали, третирани с багри със съмнително качество, съществува огромен риск от алергии. Качественото спално бельо трябва да бъде изработено от дишаща материя, а естествените материали притежават точно такива свойства.

Освен това, висококачественото бельо, за разлика от синтетичните аналози, ще издържи много по-дълго, запазвайки първоначалния си вид.  Дори след много пранета, то ще остане все така свежо и привлекателно.  

Съществуват различни ценови категории спално бельо, но сега ще разгледаме най-високия клас – луксозно спално бельо.

Основната разлика между луксозните постелки не е цената, а отличното качество и страхотният дизайн. Добре познатите марки, предлагащи скъпи калъфки за възглавници, чаршафи и завивки, разполагат със собствени лаборатории, където непрекъснато се правят нови разработки за създаване на качествени материи, оцветени с безопасни за здравето багрила.

Най-добрите тъкани са естествена коприна, сатен, жакард и дори екзотични материали като материи, създадени от бамбукови влакна. Всички популярни дизайнери на спално бельо постоянно се трудят върху създаването на все по-качествени нови колекции. И успяват да ни запленят с прекрасни модели, разбира се. Знаем, че след като попадне в правилните ръце, дори най-обикновеното парче плат може да се превърне в истинско произведение на изкуството.

Предимства на луксозните постелки:

  • висококачествени материали
  • индивидуален дизайн
  • естествени материи, които са приятни на пипане и не причиняват алергии
  • красива опаковка, подходяща за подарък

Източник: https://spalnobelio.bg/