Домашните пантофи са символ на гостоприемство, домашен уют и топлина. Трудно е да си представим къща, в която те не присъстват днес. По правило във всяко семейство има не само чифт пантофи за всеки член на домакинството, но и няколко чифта за гости. Защо домашните обувки са толкова привлекателни за нас?

Отговорът е прост: пантофите са комфорт, топлина и хигиена. Те перфектно предпазват краката ни от контакт със студения под, като същевременно им позволяват да останат чисти възможно най-дълго. Всяка, дори и най-педантичната домакиня знае колко бързо се замърсява подът в апартамента. Прах, мръсотия, донесени от улицата, косми на домашни любимци – моментално се разпространяват във всички стаи. Неудобно е да ходите боси по пода, чорапите няма да дадат такава топлина като домашните обувки, а освен това ще качат прах на диваните и фотьойлите. Идеалното решение в тази ситуация са домашните пантофи. Топли, красиви и практични – постоянните символи на огнището, грижата и комфорта.

Изборът на обувки за дома днес е изключително голям. В крайна сметка всеки, като си е у дома, иска да се заобиколи само с онези неща, които харесва. Домашните пантофи са нещо, което се използва ежедневно и, разбира се, изискват внимателен и достоен избор. Нека да разгледаме с вас най-интересните и оригинални модели.

Така обичани през последните години от мнозина, известните австралийски обувки – пантофи най-накрая намериха своя домашен вариант. Разбира се, това е чудесно решение за тези, които обичат да поддържат краката си топли. Те се различават от уличния си колега по материала, от който са изработени. Най-често те са плетени отвън, а отвътре са покрити с мека изкуствена кожа. Има и много красиви плюшени модели. Украсени с панделки, усмивки, помпони или кожени детайли, тези удобни и комфортни пантофи ще ви стоплят само като ги погледнете. Представени в нежни пастелни цветове, те са идеални за сладки пижами или мек хавлиен халат, създавайки атмосфера на грижа и топлина около вас.

Източник:  pantofi-bg.com