Закупуването на жилище не е лесно за всеки. Дори да имате добър кредитен рейтинг и стабилен план за спестяване, може да не можете да си позволите да платите в брой за жилище. Но това не бива да ви спира да разгледате възможността за закупуване на жилище в бъдеще. В края на краищата всяка къща струва нещо, дори и да не струва много пари в момента. Ако мислите за покупка на къща, но не знаете откъде да започнете, тогава тази статия е за вас! Ето три вида кредити, които може да са подходящи за вас.

Ипотечен кредит за инвестиционен тръст за недвижими имоти

При този вид заем трета страна, обикновено компания, ви отпуска заем, за да закупите имот. След това компанията продава „акции“ от вашия заем на инвеститори. Когато купувате тези акции, те съставляват част от заема. За разлика от заема за покупка на жилище, не е необходимо да внасяте голяма сума пари, за да получите подобен ипотечен кредит. Вместо това заемодателят поема процент от стойността на имота. Докато заемът е гарантиран от стойността на имота, не е нужно да се притеснявате, че заемът няма да бъде изплатен.

Заем за закупуване на жилище

Кредитите за собственост на жилище са вид ипотечен кредит, който ви позволява да рефинансирате текущата си ипотека. Това означава, че вместо да плащате лихва по текущия кредит с лихвения процент на настоящата ви ипотека, можете да я комбинирате с лихвения процент на друг кредит. Предимството на това е, че ако имате солиден спестовен план и сте успели да изплатите някои от другите си дългове, можете да вземете голям и потенциално по-опасен заем. Това означава, че можете да се сдобиете с голяма къща с голяма ипотека и дори с по-висок лихвен процент. Начинът, по който работи този заем, е, че вземате назаем голяма част от еднократната сума на спестяванията си. След това изплащате старата ипотека и постепенно погасявате новата, докато я изплатите напълно. Този вид заем се препоръчва само за тези, които са изключително финансово стабилни.

Заем от кооперация

Кооперативният заем е заем, който вземате от кооперативна банка. За разлика от стандартния банков заем, кооперативният заем е обезпечен със собствеността на банката. Това означава, че ако банката се срине, вие сте защитени от собствеността на банката. При кооперативния заем също така не е необходимо да внасяте пари предварително. Банката просто ще вземе малка част от стойността на къщата като заем. За разлика от заема за собственост на жилище обаче този заем не трябва да се изплаща след определен период от време. Кооперативните заеми са чудесен вариант за тези, които планират да останат в жилището за дълго време. Тъй като няма опрощаване на кредита, заемът трябва да се изплаща всяка година, което може да е неприятно. Също така не забравяйте, че заемът от кооперация няма същите данъчни облекчения като заема за покупка на жилище.

Източник:  krediti24.com