Трансферните и таксиметровите услуги са сходни по цел, но напълно различни по съдържание. В тази статия ще се опитаме да разберем, каква е разликата между организирания трансфер и такситата и коя от тези услуги е по-удобна и надеждна.

Основни разлики

Таксито е услуга с фиксирана цена, която обикновено се предлага веднага след заявка. Услугата за трансфер е предварително резервирана и всички възможни нюанси са взети под внимание. Такситата не винаги идват навреме. Това е особено неприятно, когато закъснявате за важна среща или полет. Предварителната резервация на трансферна услуга ви гарантира 100-процентово посрещане. В повечето случаи избираме таксито случайно, а автомобилът на повикване е лотария. Трансферните услуги се предоставят от надеждни фирми, които гарантират безопасността на пътниците и качеството на услугата. Основната цел на всеки таксиметров шофьор е да превози пътник от точка А до точка Б. Функциите на шофьора от компания за трансфери са много по-обширни и могат да включват: посрещане на клиента и помощ при пренасяне на багажа, например при трансфер до летището; избор на най-добрия и най-кратък маршрут, осигуряващ максимална безопасност; планиране на спирки по пътя при по-дълги пътувания; за чуждестранни посетители или чужденци – обиколка с цел разглеждане на забележителности, ако се използва трансфер до летището или жп гарата; общи съвети за придвижване из града/градчето, помощ при настаняване (ако е осигурено посрещане). Съвременните таксиметрови услуги работят предимно на принципа на информационното обслужване. Това означава, че когато приемат пътуване, те просто го предоставят на всеки свободен шофьор. В същото време шофьорите не преминават никакви специални проверки (списъкът с изисквания за работа е катастрофално кратък). Фирмите, предоставящи такива услуги, например такси трансфер Бургас Варна, имат строга квалификация на служителите си. Сертифицирането е на две нива: проверка на необходимото ниво на шофьорски умения и медицински преглед, за да се гарантира пълната безопасност на клиентите.

Клиентите, които искат да спестят време и средства и които се грижат за собствената си безопасност и комфорт, все по-често избират трансфери с автобус. Това се дължи на редица предимства.

При резервация на трансферна услуга сами определяте поне класа на автомобила: например икономичен, бизнес или премиум. Това означава, че автомобилът с шофьор ще ви чака на определено място и в определено време. Чистота и представителен външен вид на автомобила, както и внимателен шофьор, който ще ви придружи до автомобила. Ако трябва да посрещнете чуждестранните си партньори на летището, можете да помолите компанията да осигури шофьор, който говори английски. Можете да платите за трансферните услуги не само в брой, но и по банков път с юридическо лице. Услугата трансфер е гаранция, че ще получите качествено и безопасно пътуване с автомобил, който се поддържа от компанията, а не от отделен шофьор. Най-често трансферът е необходим, за да се стигне до или от летището, но тази услуга е подходяща и за пътувания на дълги разстояния, т.е. от един град до друг. Ако трябва да превозите група от повече от четирима души, можете да поръчате удобен миниван или микробус, а не автомобил.