Има няколко различни стила на флорални аранжировки. Те включват масивни аранжировки, овални, минималистични и линейни стилове. Тук ще разгледаме различните видове флорални композиции и ще обсъдим как да ги проектираме. Има и много други варианти, включително модерни и минималистични дизайни. Независимо какъв тип предпочитате, тези стилове със сигурност ще впечатлят. По-долу са изброени някои от най-популярните.

Модерни флорални аранжировки

Ако сте начинаещ в изкуството на аранжиране на цветя, може да сте малко уплашени от процеса. Съвременните флорални аранжировки имат няколко различни подхода и техники. Те надхвърлят традиционното мислене и включват уникални елементи. Независимо от цветето, което използвате, има точния стил на аранжиране за вас. Модерните флорални аранжировки са забавни, експериментални и имат безкрайни възможности! Можете да експериментирате с цветовете, текстурите и материалите, за да направите аранжировката си наистина уникална!

Един обикновен букет от свежи цветя може да направи впечатляващо изявление. Можете да създадете аранжировка, която привлича окото, като същевременно избягвате да препълвате пространството. Можете да изберете разнообразие от цветове и текстури или да създадете минималистичен букет само с един цвят. Можете дори да използвате растения като централен елемент. Много съвременни флорални аранжировки включват внимателно подрязани стъбла. За да изглежда букетът ви още по-модерен, изложете цветя, чиито луковици са открити. Ще се изненадате колко красиви са те!

Минималистични флорални аранжировки

Ако искате да направите елегантна флорална композиция, помислете за минималистичен подход. Тези аранжировки включват само един вид цвете и прости стъбла. Ако искате да заложите на по-естествен вид, изберете бледи цветове и бели или светли прасковени цветя. Можете също така да изберете насипна зеленина и няколко нотки цвят.

Друга красива и привличаща вниманието минималистична цветна композиция е комбинация от орхидеи. Тези малки, но красиви цветя са романтични и подходящи за специални поводи. Други красиви цветя, които работят добре в минималистични флорални аранжировки, включват хризантеми, които се предлагат в много различни разновидности и цветове. Те също се предлагат в широка гама от стилове, от традиционни до модерни. Използването им като ваша флорална композиция ще добави финалния щрих към вашето пространство.

Линейна флорална композиция

Линейните флорални композиции често са симетрични, като масата и линията не се равняват една на друга по височина или ширина. Тези аранжировки са най-популярните видове флорален дизайн и са лесни за изпълнение, тъй като линиите се събират в основата на цветната композиция. Ето няколко съвета за подреждането им.

Използвайте асиметричен баланс. Поставете по-тъмни цветове във вътрешните части на аранжировката, за да създадете визуална тежест. По-светлите цветове са по-подходящи за външните части на аранжировката. Друг важен елемент на дизайна е мащабът. Този стил се фокусира върху пропорциите на отделните компоненти и мащаба на контейнера. Идеален е за по-малки пространства. Целта на линейните флорални аранжировки е да създадат баланс между визуална тежест и естетическа привлекателност.

Овална флорална композиция

Позната още като венец, това е една от най-популярните форми на цветни аранжировки. Характеризира се с уникалната си форма и е популярен сред широк кръг цветари. Много от най-добрите флористи в света препоръчват овални цветни аранжировки, които обикновено се използват за букети, кошници, и всякакви интериорни декорации. Но какво прави тази конкретна подредба уникална? Ето какво трябва да знаете! Независимо дали търсите уникален начин да поднесете цветя на следващото си събитие, тази аранжировка със сигурност ще впечатли гостите ви!

Овалните цветни композиции са подобни на куполните. И двете форми имат големи цветове и къси стъбла. По-голямата част от цветята в аранжировката са разположени в центъра, докато листата им са разположени отстрани. Докато и двата вида флорални композиции изглеждат кръгли, овалната форма е ясно различима. И не се притеснявайте, ако сте начинаещ цветар – все още можете да създадете красива флорална композиция, независимо от нивото на вашите умения.

Компактна флорална композиция

Компактната флорална композиция е класически дизайн, характеризиращ се с куполообразна аранжировка. Малкият букет обикновено съдържа една роза или карамфил в различни цветове. Въпреки това, можете да създадете аранжировка с повече от едно цвете. Това споразумение може да направи изявление само по себе си! Например, тази подредба би изглеждала красиво върху централната част на масата. Ако обмисляте да купите цветя за събитие или специален повод,

Страхотно би било ако сами създадете уникална цветна аранжировка за собственото си събитие, или за празника на някой ваш близък. Но ако това е непосилно за вас, винаги можете да поръчате цветна аранжировка онлайн, например от тук: https://jardin.bg/product-category/flowers/arrangements/