Когато имаме нужда от допълнително пари, искаме да ги намерим възможно най-скоро и да се справим с това спешно плащане, което ни тревожи. Тук влизат в действие така наречените бързи кредити или незабавни спешни заеми. Какво всъщност представляват те и каква е разликата с конвенционалните кредити?

Бързи кредити: какво представляват?

Незабавните или бързи заеми са финансов продукт, който ви позволява да получите пари спешно, без да давате много обяснения и практически без да излизате от дома си.

Това е вид продукт, който е интересен, когато потребителят има спешна нужда от пари. Например, ако трябва да се справите с ремонт на автомобила си и нямате тази сума, спешен случай в къщата, плащане на данъци и т.н.

Незабавните заеми се характеризират с:

  • Обработката е спешна и за 24 часа имате парите: този вид заем се характеризира с бързина, което означава, че получаваме парите бързо по банковата сметка. Такива заеми могат да бъдат получени в рамките на минимум няколко минути и максимум до края на деня.
  • Сумите са по-малки от тези на личните заеми: това е друг фактор, който трябва да се вземе предвид, тъй като обикновено са по-малки суми.
  • Те почти не искат документация: тъй като сумата е доста малка, просто се иска да докажете, че сте пълнолетни, че имате банкова сметка и трудов доход.
  • Срокът за връщане е по-кратък: тъй като са по-малки количества, има по-малко време за връщане. В някои случаи обаче може да бъде и по-дълъг, особено ако сте лоялен клиент на институцията.

Предимства на незабавните заеми

Популярността на незабавните кредити се дължи на факта, че те са достъпни за повече хора, което ги прави атрактивен и интересен продукт. В допълнение, те имат много предимства:

  • Гъвкавост по отношение на изискванията за платежоспособност
  • Онлайн обработка: друго важно предимство е, че обработката може да се извърши онлайн, директно с едно кликване и от мобилно устройство или компютър.
  • Те не ограничават целта на кредита: друго предимство на бързия кредит е, че не ограничава целта, за която могат да отидат тези пари (кола, ремонти и др.), има повече свобода.
  • Не е необходимо да отваряте банкова сметка при институцията, която предлага заема : има компании, които изискват това условие, за да ви предоставят парите си. При бързите кредити не е така.