Дънките са вечен тренд – те са цяла отделна категория, подвластна на тенденциите, диктувани от дизайнерите

Има една част от облеклото ни, която никога няма да излезе от любимата колекция в гардероба ни. И със сигурност е правилен ход да помислим кои модерни дамски дънки трябва да подберем, като основни лидери в ежедневните ни комбинации.

Независимо, че сме на гребена на вълната на летните горещини, място и време за дънки винаги се намира. Вечерните разходки са идеалният момент за тях, а за придържащите се към елегантния дрескод, подходящ и за офиса, те са отличен помощник, всеки път когато се чудите как да разнообразите визията си.

Дънки с висока талия

Те запазват своите челни позиции, а трябва да признаем, че наистина стоят страхотно. Високата талия визуално удължава силуета, като успява да прикрие някои малки недостатъци в зоната на ханша и корема. 

Все пак съобразявайте пропорциите, когато съчетавате топа или блуза в горната част на тоалета си.

Изчистени линии

Все по-рядко срещаме дънките с протривания, но разбира се, че и те имат своето любопитно присъствие. Сега доста актуални обаче са изчистените линии. Крачолите са здрави и стилни, като накрая подгъв с шев може да липсва, ето там откриваме лек акцент от кръпки.

Важно е избраният модел да ти пасва добре и да ти е удобно. През последните години дизайнерите са така милостиви към дамите – издигнали са в култ не само женствеността, но и максималния комфорт.

Вече не е толкова важно да се напъхвате с трудност и да се измъчвате пред огледалото, в желанието си да носите точно определен модел.

Хубаво е, че удобството става толкова търсено като ефект, защото когато се обличаме, несъмнено искаме да изглеждаме добре, но ако през деня не се чувстваме във форма, ние няма как да сме пълноценни в нито една област от живота. След края на работния ден, заслужавате да се насладите на свободното време, и да не се напрягате от мисълта, че платът всеки момент ще поддаде, че копчето ви се забива в корема, или се налага да го гълтате, докато общувате с околните.

Права кройка

С благодарност към дизайнерите може да допълним, че предложенията им са широкообхватни и експериментите са позволени, но като цяло правата кройка е на фокуса на прожекторите. А защо не, след като тя хармонично се вписва в останалите елементи на аутфита, а допълнителен бонус е, че цялостно са подходящи за повечето типове фигури.

Всъщност въпросът може да бъде разрешен лесно, стига да имате насока за цвета – светъл или тъмен деним, както и нюансите между двете крайности.